skip to Main Content

LTKY Tiedottaa 20.5.2020

Tapahtumat

Lahen Liikunta- ja kulttuuriappro

Vuoden virkistävin ja energisin tapahtuma, Lahen Liikunta- ja kulttuuriappro tulee taas syyskuussa!

Perinteisillä LiiKu Approilla pääset tutustumaan Lahen kulttuuritarjontaan, testaamaan erilaisia liikuntalajeja ja harrastusmahdollisuuksia sekä tietysti pitämään hauskaa koko iltapäivän!

– Kierrä toiminnallisia, liikunta- ja kulttuuriaiheisia rasteja kartan avulla Lahen keskustassa ja sen ympäristössä.
– Jokaisesta paikasta saat leiman passiisi.
– Tietyn määrän leimoja kerättyäsi suoritat approtutkinnon päivän päätteeksi! Tutkinnosta saat haalarimerkin koristamaan haalareitasi.

Koe niin monta kulttuurielämystä kuin haluat ja testaa niin monta lajia kuin jaksat!

Seuraa tapahtumaa Facebookissa LiiKu Appro ja Instagramissa @liikuappro, joissa esittelemme mukana olevia paikkoja!

Tapahtuma on päihteetön.

MIKÄ? Liikunta- ja kulttuuriappro
MISSÄ? Lahen keskustassa ja sen ympärillä
MILLOIN? Tiistaina 15.9.2020
LIPUT? Myynnissä syksyllä!

Lisää täältä.

Harrastamaan

Golffaamaan!

LTKY omistaa kaksi golf-osaketta Viipurin Golf Etelä-Saimaa Golfin ja Kahilanniemen kentille. Osakkeet ovat jokaisen ylioppilaskunnan jäsenen käytettävissä, ja yhden kierroksen hinta on 10 euroa. Uudet, tarkemmat ohjeet osakkeen varaamiselle löydät täältä.

LUT-yliopiston terveiset

Kampuksien ja tiedekirjastojen aukiolot kesällä

Yliopiston Lappeenrannan sekä Lahden kampukset ovat suljettu opiskelijoilta 31.7. asti. Tiedekirjastot ovat suljettu, mutta kirjojen lainaaminen sekä palautus on mahdollista rajoitetusti 18.6. asti. Lisätietoja lainaamisesta täällä.

Muuta ajankohtaista

TEK lanseeraa huolilinjan jäsentensä käyttöön

Koronakriisi aiheuttaa monenlaista epävarmuutta. Monia tekkiläisiä kuormittaa huoli työn jatkumisesta, omasta toimeentulosta tai läheisten terveydestä. Haluamme olla tukenasi tänä haastavana aikana ja tarjota apua nykyisten palveluidemme lisäksi myös mielen hyvinvoinnin ja jaksamisen haasteisiin.

Tarjoamme jäsenillemme mielen hyvinvointipalvelun, Heltin HuoliLinjan, joka on tukenasi erityisesti työelämän vaikeissa tilanteissa ja muutoskohdissa. Palvelun tuottaa terveysyhtiö Heltti Oy. Palvelu on kaikkien TEKin jäsenten käytössä 7.5.-31.8.2020.

Lue lisää täältä.

Nyytin avoimet keskusteluryhmät

Keskusteluryhmissä voi jutella koronan vaikutuksesta elämään ympäri vuorokauden. Keskusteluryhmissä käytävää keskustelua seuraa ja ohjaa Nyytin vapaaehtoiset. Ryhmään kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen ja ryhmässä toimitaan nimimerkillä.
Kevään 2020 keskusteluryhmät
·       Miten selviän opinnoissa koronan aikana?
·       Ihmissuhteet kriisiytyy poikkeusoloissa
·       Yksinäisyys korona-aikana

Chatteja

Järjestämme lisää chatteja, joissa opiskelijat voivat keskustella koronaviirusepidemian aiheuttamista tunteista ja vaikeista tilanteista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kaikki chatit ovat ohjattuja ja niihin voi osallistua ilman rekisteröitymistä.

Toukokuun chatit

ti 26.5.  Mistä toivoa?
to 28.5. Ekonomistress – hur hålla humöret uppe trots minskade arbetsmöjligheter?

Kesäkuun chatit

ti 2.6.    Valmistujaiset korona-aikana – miten juhlistaa?
to 4.6.   Työelämään siirtyminen – ihana vai kamala muutos?
ti 9.6.    Kestääkö oma talous koronan?
to 11.6.  Opiskelua opiskelun perään – miten palautua kesän aikana?
ti 16.6.   How to recover while studying during the summer?
to 18.6.  Elämää sinkkuna
ti 23.6.   Att leva som singel
to 25.6.  Itsetunto koetuksella?
ti 30.6.   Yksinäinen kesä?

Chatit löytyvät myös https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/chat/

Kerro mielipiteesi työelämästä ja työnantajista ja voita vastamelukuulokkeet

Hei tekniikan tai kaupallisen alan osaaja,

Kerro, mitä odotat työelämältä ja mitä ajattelet suomalaisista työnantajista juuri nyt. Vastaustesi avulla parannetaan suomalaista työelämää.

Työnantajakuva 2020-tutkimukseen osallistuneiden kesken arvotaan 5 kappaletta 300 € arvoisia Bose QuietComfort 35 II -Bluetooth-vastamelukuulokkeita.

Vastaaminen vie aikaa noin 10 minuuttia.

Vastaathan tutkimukseen 31.5. mennessä.

Kyselyyn vastataan nimettömästi ja kaikkia tietoja käsitellään luottamuksellisesti.

Klikkaamalla alla olevaa linkkiä pääset suoraan tutkimukseen:

https://norstatsurveys.com/wix/p778063425081.aspx

Kesäduunari-info

Kesäduunari-info palvelee kaikkia kesätyöntekijöitä numerossa 0800 179 279 maanantaista perjantaihin kello 9–15. Puhelu on soittajalle maksuton.

Kun olet saanut kesätyöpaikan, voit soittaa infoon ja kysyä työsopimuksen tekemisestä, palkkauksesta, työajoista, lomakorvauksesta ja muista työsuhteeseen liittyvistä asioista. Voit esittää kysymyksiä myös WhatsAppilla numerossa 040 747 1571 sekä nettilomakkeen kautta.

Neuvoja ja ohjeita löydät myös nettisivuilta kohdista Kesäduunarin muistilista ja Usein kysytyt kysymykset. Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä lisäksi vanhempiin työkavereihisi, työpaikkasi luottamusmieheen tai -valtuutettuun tai oman alasi ammattiliittoon.

Kesäduunari-infon tarjoavat suomalaisia ammattiliittoja edustavat palkansaajien keskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK. Info on avoinna 28. elokuuta saakka.

Lisätietoja täällä.

The adventure of a lifetime awaits – Apply now to study in Asia next autumn 2020 or spring 2021! 

Studying abroad is one of the most important things you can do during your studies. It will open doors and paths that you can never imagine. However, due to the current pandemic, you might wonder whether it is possible to go abroad this autumn 2020 or next spring 2021 semester. Well, we at Asia Exchange are happy to announce that semesters at all our destinations around Asia are planned to be held normally this coming autumn and next spring 2021 semester.  However, as we are facing such uncertain times, we would like to offer you flexible study abroad options and cancellation policies due to COVID-19. For example:

–        most of our destinations provide online classes until the situation stabilizes

–        our students have the option to postpone their semesters

–        we will refund the application fee if a student is not able to participate in the study           program due to circumstances caused by the COVID-19 pandemic

If you are still thinking about study abroad options for autumn 2020 or spring 2021, look no further. Have a look at our selection of destinations around Asia and secure your place among other international students in the most sought-afterdestinations in Asia.

You will be in good hands with Asia Exchange!

————————————————–

SOUTH KOREA

Are you interested in taken courses within the fields of business, law, or maybe international relations? Then Hankuk university of foreign studies suits you perfectly! The University is located in Seoul, the heart of South Korea. The country is world-famous for its high educational standards and Seoul is ranked among the best student cities in the world.

Application deadline for autumn 2020: 30th of June (See the exact deadlines for each university on our website)

–        Hankuk University of Foreign Studies – Seoul

CHINA

Gain a considerable academic and professional advantage by spending a semester in the commercial and cultural hub of East China. Boost your career advantages by studying Chinese economics, language, and culture.

Application deadline for autumn 2020: 31st of July (See the exact deadlines for each university on our website)

–        Shanghai University – Shanghai

TAIWAN

Study abroad in Taiwan, one of East Asia’s hidden gems! You will encounter one of the safest and most open-minded countries in the world. Our partner university in Taipei suits students who would like to gain more knowledge within the fields of Mandarin Chinese, business, management, or human ecology.

Application deadline for autumn 2020: 15th of May (See the exact deadlines for each university on our website)

        Shih Chien University – Taipei

BALI

The exceptional Balinese atmosphere, hospitality, and the best universities of the region provide a unique setting for any study abroad experience. In autumn 2019, Warmadewa University organized the in-demand Bali Business Foundation program for the very first time. The program is a perfect fit for any aspiring entrepreneur or anyone wishing to work in commercial organizations.

Application deadline Warmadewa University: 31st of July (See the exact deadlines for each university on our website )

–        Bali Business Foundation Program Warmadewa University – Bali 

Application deadline Udayana University: 30th of June (See the exact deadlines for each university on our website)

–        Udayana University – Bali

Application deadline Undiknas University: 9th of August (See the exact deadlines for each university on our website)

–        Undiknas – Bali

MALAYSIA

Malaysia has quickly become one of the most sought-after study abroad destinations among international students. As a melting pot of different cultures, religions, and cuisines, there is no comparison to the capital city Kuala Lumpur. Study economics, engineering, information technology, nursing, and much more for a semester or two at one of the best universities in Malaysia – Universiti Putra Malaysia.

Application deadline for autumn 2020: 30th of June (See the exact deadlines for each university on our website)

        Universiti Putra Malaysia – Kuala Lumpur

VIETNAM

Vietnam has slowly emerged to become a hot travel destination. With staggering natural beauty and cultural complexities – Vietnam is both exotic and compelling! Develop your skills and understanding in International Business Management, Finance, Business Economics, Banking, and Logistics at one of Vietnam’s most elite universities. Application deadline for autumn 2020: 15th of May (See the exact deadlines for each university on our website)

–        Foreign Trade University – Ho Chi Minh City

WHO CAN APPLY?

The study abroad programs have tuition fees and are meant for free mover students going on an exchange outside their home institutions’ study abroad options. Detailed application instructions are available here.  We also warmly recommend you to check out the inspirational stories and study abroad experiences from our previous students and watch our popular study abroad webinars about the benefits of studying in Asia.

I wish you a successful spring semester and life-changing adventures in Asia later this year or the next!

Back To Top