skip to Main Content

LTKY Tiedottaa 29.4.2020

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kestävän liikkumisen suunnitelma

Lappeenrannan kaupunki on tekee parhaillaan kestävän liikkumisen suunnitelmaa ja monet näistä koskettavat erityisesti opiskelijaa (kuten jalankulku, pyöräliikenne ja joukkoliikenne). Asukkaiden ja opiskelijoiden näkökulmat, kokemukset ja toiveet ovat todella tärkeitä suunnitelman laatimisessa ja sen vuoksi olemmekin järjestäneet aiheeseen liittyviä asukastilaisuuksia, sekä avanneet verkkokyselyn palautteen saamiseksi. Kysely löytyy täältä ja kyselyyn voi vastata 4.5. mennessä. Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kaupunkipyörien käyttöoikeus vuodelle 2020, joukkoliikenteen Waltti-kuukausilippuja (3 kpl) ja Hertz-sähköauton vuokraus viikonlopun ajaksi.

LUT-yliopiston terveiset

LUT kesäopinnot

LUT yliopisto on sulkenut kampuksensa ja siirtynyt etäopiskeluun ja -opetukseen koronavirustilanteen vuoksi. Kesäkauden opetus tapahtuu etäopiskeluna vaikka korona-tilanteeseen tulisi kesän aikana muutoksia. 

Kesän ajaksi on tarjolla runsas valikoima erilaisia opintoja. Opinnoissa on erilaisia opetusmuotoja: luentoja, kirjatenttejä, verkkotenttejä ja verkkokursseja. Kesän aikana voi tehdä myös tutkintoihin kuuluvia opinnäytteitä ja projektitöitä.

Lisää kesäopinnoista täältä.

Muuta ajankohtaista

Pro Alumni -tunnustuspalkinto 

Vuoden 2020 Pro Alumni -palkinnon hakuaika on käynnissä 2.3. − 10.5.2020. 
LUT Senioriklubi myöntää Pro Alumni -tunnustuspalkinnon vuosittain Lappeenrannan teknillisen yliopiston nykyiselle opiskelijalle, joka on omalla toiminnallaan tuonut yliopistoa positiivisesti esille ja joka toimii yhteiskunnallisesti ja/tai yliopistoyhteisössä aktiivisesti. 
Palkinnon suuruus on 750 euroa. 
Tunnustuspalkinnon myöntämisen kriteerit – yhteiskunnallinen aktiivisuus (ml. aktiivisuus yliopistoyhteisössä) – yliopiston positiivinen esilletuominen – menestyminen opinnoissa – jokeri: muuten hyvä tyyppi 
Palkintoa myönnettäessä menestyminen opinnoissa katsotaan eduksi. 
Tunnustuspalkinnon hakeminen Palkinto myönnetään hakemusten perusteella. Esityksiä tunnustuspalkinnon saajaksi voivat tehdä sekä yksityiset henkilöt että yliopiston yhteisöt/yhdistykset. Esitykset ovat muodoltaan vapaamuotoisia ja niiden maksimipituus on yksi A4. 
Esitykset toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen LUTSenioriklubi@gmail.com
LUT Senioriklubin hallitus pidättää itsellään oikeuden myöntää Pro Alumni -tunnustuspalkinto sellaiselle henkilölle, jota ei ole määräaikaan mennessä esitetty palkinnon saajaksi. 
Palkinto luovutetaan voittajalle LUT Senioriklubin pikkujouluissa, jotka järjestetään marraskuussa 2020 Helsingin Suomalaisella Klubilla. 
Vuoden 2020 Pro Alumni -palkinnon hakuaika on 2.3. − 10.5.2020. 

Aiemmat tunnustuspalkinnon saaneet:
2018 Hilla Kinnunen
2017 Lauri Kumpulainen
2016 Miia Ruuskanen
2015 Jami Pankakari
2014 Eero Paajanen

Nyytin avoimet keskusteluryhmät

Keskusteluryhmissä voi jutella koronan vaikutuksesta elämään ympäri vuorokauden. Keskusteluryhmissä käytävää keskustelua seuraa ja ohjaa Nyytin vapaaehtoiset. Ryhmään kirjoittaminen vaatii rekisteröitymisen ja ryhmässä toimitaan nimimerkillä.
Kevään 2020 keskusteluryhmät
·       Miten selviän opinnoissa koronan aikana?
·       Ihmissuhteet kriisiytyy poikkeusoloissa
·       Yksinäisyys korona-aikana
 
Chatteja
 
Järjestämme lisää chatteja, joissa opiskelijat voivat keskustella koronaviirusepidemian aiheuttamista tunteista ja vaikeista tilanteista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Kaikki chatit ovat ohjattuja ja niihin voi osallistua ilman rekisteröitymistä.
 
Huhti-toukokuun chatit

to 23.4. Hyvän ystävyyden salat
ti 28.4.  Miten käy opintojen, kun korona estää lähiopetuksen?
ti 5.5.     Vaaditko itseltäsi liikaa?
to 7.5.   Effects of racism on mental health
ti 12.5.  Kiristääkö eristäytyminen välejä parisuhteissa ja perheissä?
to 14.5. Gemenskap och utanförskap
ti 19.5.  Are you demanding too much from yourself?
ti 26.5.  Mistä toivoa?
to 28.5. Ekonomistress – hur hålla humöret uppe trots minskade arbetsmöjligheter?

Kesäkuun chatit

ti 2.6.    Valmistujaiset korona-aikana – miten juhlistaa?
to 4.6.   Työelämään siirtyminen – ihana vai kamala muutos?
ti 9.6.    Kestääkö oma talous koronan?
to 11.6.  Opiskelua opiskelun perään – miten palautua kesän aikana?
ti 16.6.   How to recover while studying during the summer?
to 18.6.  Elämää sinkkuna
ti 23.6.   Att leva som singel
to 25.6.  Itsetunto koetuksella?
ti 30.6.   Yksinäinen kesä?
 
Chatit löytyvät myös https://www.nyyti.fi/opiskelijoille/chat/

Student life during the COVID-19 pandemic

ESU, together with the Institute of Development of Education in Croatia and an interdisciplinary team of researchers based at the University of Zadar in Croatia are carrying out this survey on student life during the COVID-19 pandemic.

The relevant news item on our website can be found here.

In order to have good results and be able to provide the best input to the BFUG, we need to gather as many responses as possible. We therefore kindly ask you to disseminate this survey as widely as possible.

The deadline is April 30th.

Back To Top