skip to Main Content

Koronaviruksen aiheuttamat poikkeukset

Olemme koostaneet vastauksia Ylioppilaskunnan toiminnasta, usein kysyttyjä kysymyksiä sekä hyödyllisiä linkkejä. Suosittelemme ensisijaisesti tutustumaan LUTin vastauksiin esimerkiksi koulutuksen järjestämisestä. LUTin tiedotteita löytyy Intrasta sekä sähköpostista.

Toimistopalvelut

Yliopisto sekä Ylioppilastalo ovat kiinni 18.3. alkaen 13.5.2020 saakka. LTKY:n toimisto on toistaiseksi suljettuna. Toimistopalveluita voi käyttää erikseen sopimalla toimistosihteerin kanssa sähköpostitse toimistosihteeri@ltky.fi tai puhelimitse 045 261 2670. 

Suosittelemme ensisijaisesti lataamaan sähköisen opiskelijakortin (Frank App) ja toissijaisesti lähettämään opiskelijakortin ja palautuskuoren postitse toimistollemme lukuvuositarraa varten. Mikäli olet paikkakunnalla, opiskelijakortin ja palautuskuoren voi tiputtaa myös Ylioppilastalon ulkopuolella sijaitsevaan LTKY:n postilaatikkoon.

Edunvalvonta

Opinnot jatkuvat (etäopetuksena), joten myös LTKY jatkaa edunvalvontaa mahdollisimman normaalisti. Seuratkaa koulun sähköpostia aktiivisesti. Kurssien viestintä tapahtuu kurssin oman Moodlen kautta. Kaikki uusi virallinen informaatio on hyvä jakaa myös kavereille, jotta keltään ei jää tärkeää tietoa huomaamatta. Opiskelijoita, opiskelua tai opetusta koskevissa epäselvissä asioissa voit olla yhteydessä edunvalvonta-asiantuntijaan sähköpostitse edunvalvonta@ltky.fi tai viesti/puhelu 044 293 8825.

Pyydämme jokaiselta taholta malttia tilanteen suhteen. Toivomme opiskelijoiden myös huomioivan, että LUT tekee kovasti töitä, jotta opiskelu saadaan järjestettyä mahdollisimman hyvin ja erityisesti opiskelijoiden valmistuminen turvataan.

Kampuksella kulkeminen

Opiskelijat eivät pääse korkeakouluihin. Poikkeuksena erikseen järjestettävät erityisesti valmistumisvaiheessa olevien alle 10 henkilön opetus- tai tenttitilaisuudet, joiden järjestämisestä ilmoitetaan erikseen. Näihin tilaisuuksiin osallistujat noudetaan ryhmänä erikseen ilmoitettavalta sisäänkäynniltä.

Ylioppilastalo on myös suljettu ja kulku evätty jäsenistöltä, opiskelijoilta sekä muilta kävijöiltä.

Opiskelijaruokailu

LUT Buffet, Street Café, Aalef YOLO, Pizza Ankur, Indiana Curry, Ravintola Skinnarila ja Lahden kampuksen ravintola ovat toistaiseksi kiinni.

Ravintola Laserissa ma 30.3. lähtien ainoastaan take away -lounasta: ma-pe klo 11-14.

Indiana Curry toimittaa ruokaa kotiin opiskelijahintaan: Indiana Curry Covid-19 delivery

Ylioppilastalon SALE

SALE Skinnarila on toistaiseksi suljettu.

Tenttijärjestelyt

Kampuksilla toteuttavat tentit perutaan. Tenttejä voidaan järjestää yksittäisissä poikkeustilanteissa, jos koulutusohjelmavastaavan esityksestä vararehtori niin päättää (valmistumisen este tai opintojen jatkon este).

Pääsykokeet

Suomalaisyliopistot ovat linjanneet, että perinteisiä valintakokeita ei ole koronatilanteen vuoksi mahdollista järjestää turvallisesti.

Lisätietoja: Yliopistojen kevään valintakokeet muuttuvat – perinteiset kokeet korvataan vaihtoehtoisilla valintatavoilla

Wappu, lakitus, teekkari/kylteristatus, tapahtumat

Lue lisää Syyswappu tiedotteesta sekä LTKY:n aiemmista tiedotteista.

Lisätietoja

Muistakaa noudattaa viranomaisten ohjeita, seurata virallisia tiedotteita ja harrastaa tarkkaa hygieniaa!

Kaikissa ylioppilaskuntaan liittyvissä kiireellisissä tapauksissa yhteys pääsihteeriin: paasihteeri@ltky.fi / 044 293 8818

Hyödyllisiä linkkejä:

LUT intra: Koronavirus / koulutuksen Q&A

LUT tiedekirjasto: LUT tiedekirjasto on toistaiseksi suljettu

SYL: Koronaviruksen vaikutukset yliopisto-opintoihin ja -opiskelijoihin

KELA: Opintotuki ja koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vaikutukset – Opiskelijat

STM: Toimeentulotuen käsittely korona-epidemian aiheuttaman erityistilanteen ajan

YTHS: Ohjeet asiointiin koronavirusepidemian aikana

Ekonomit: Opiskelijoille: Miten kesätöille käy, ja muut usein kysytyt kysymykset koronavirustilanteessa

TEK: Ajankohtaistietoa TEKin jäsenille koronavirukseen liittyen & Koronavirustilanteen vaikutus opiskelijoiden kesätöihin

OKM: Koronavirus ja siihen varautuminen opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla

YTHS: Aiheuttaako koronavirusepidemia epävarmuutta tai ahdistusta?

Tätä julkaisua päivitetään.

Back To Top