skip to Main Content

LTKY Tiedottaa 4.3.2020

Tapahtumat

Super OSM 2020

Kolme lajia kattavat opiskeljioden SM-kisat järjestetään Suomen Urheiluopistolla 9.-10.5.2020.
Lajeina ovat jalkapllo, salibandy ja frisbeegolf. Kilpasarjojen voittajat palkitaan edustuspaikalla opiskeljoiden EM-kisoissa! Luvassa on siis kilpailua, mukavaa yhdessäolo ja tietenkin huikeat afterpartyt!
Kokoa jengi kasaan ja tule nauttimaan urheiluopiston tunnelmasta.

Linkki kyselyyn löytyy täältä ja linkki tapahtuman sivuille täältä.

Hyvinvointiviikko

Etsitkö uutta harrastusta? Stressaako tai uuvuttaako? Pohditko onko treenisi tuottanut tulosta? Mietitkö silmälasien hankkimista tai laserleikkausta?

Näihin kaikkiin ja moniin muihin kysymyksiin voi löytää vastauksia ensi viikolla! Silloin koko kampus tähtää voimaan paremmin, kun vihdoin koittaa perinteinen hyvinvointiviikko!

Viikolle saatiin huima määrä erilaisia tapahtumia! Viikolla on useita mindfulness-harjoituksia, kampuksen ja keskustan hyvinvointi- ja harrastetoimijoita kerääntyy huima määrä hyvinvointi- ja harrastemessuille, työpajoja ja luentoja stressistä, opiskelijajärjestötoiminnasta ja itsensä johtamisesta aivotutkimuksen tohtorin vetämänä, lihaskuntotestejä ja kehonkoostumusmittauksia, liikuntayö, kaverikoirat sekä paljon muuta!
Koko viikon on myös vapaa pääsy MOVEOn kuntosalille ja ryhmäliikuntatunneille.

Koko aikataulun löydätte Facebook-tapahtumasta. Huomaattehan että tapahtumien tiedot saattavat hieman muuttua.

Löydät kalenterin Google-kalenterina täältä.

Voit lisätä kalenterin omaan kalenteriisi iCal formaatissa tällä linkkillä.

MITÄ: Hyvinvointiviikot
MISSÄ: Skinnarilan kampus
MILLOIN: Viikko 11, 9-15.3.2020
KENELLE: Koko kampuksen väelle

LTKY tiedottaaAnkkuri

LTKY is searching for freshman captains for LES and LENS for next year!

As international students are a growing part of our community, we are recruiting two new Freshman Captains (fuksivastaava, FV) to guide our international degree students and exchange students to the intricacies of Teekkari culture. The goal is to better integrate international students to SVV and provide equal opportunities to partake in our culture. We are seeking two individuals to take on the duties of freshman captains for the academic year of 20-21. These new FC’s will be on equal standing with traditional FV’s of guilds and essentially do the same exact job, just to a cross-disciplinary, international group of students.The requirements for this task are the following:
-You must have the title of Teekkari or Kylteri when the autumn semester starts (freshmen can apply)
-Ideally you are a student of the school you’re applying to (this is not compulsory)
-good grasp of the English language
-You enjoy socializing in an international setting
-strong knowledge of Teekkari culture, traditions of your guild(and perhaps other guilds of your school) and Student culture of Skinnarila in general
-Time and the motivation to attend events, introduce international students to life as a Teekkari and act as an exemplary Teekkari during the upcoming year.
-The x-factor that makes a good Freshman CaptainSend your freeform application to kulttuuri@ltky.fi before 15.3.. The captains are chosen by the chairmen of the school’s guilds.
P.S. Enklaavi is handling their own international students, they are not being excluded :)

Harrastamaan

Trailblazers TFT-league alkaa maaliskuussa!

Soittaako kirjaimien TFT kuuleminen kelloja? Asuuko sisälläsi pieni strategikko? Uskallatko päästää piilevät kykysi vapaiksi ja napata palkintopotin muiden nenän edestä? Mitä tahansa vastasitkin, Trailblazers TFT-Leaguesta löytyy paikka sinulle!

Trailblazers järjestää ensimmäistä kertaa Teamfight tactics (TFT) liigan LUT-yliopistolla. Palkintopotti turnauksessa on huikeat 250€ ja osallistuminen täysin ilmaista! Liiga potkaistaan käyntiin Trailblazers Gaming Week -tapahtumassa tiistaina 10.3.2020 ja huipentuu finaalipeleihin huhtikuun Saimaa Clutch -tapahtumassa. Liigan pelit pelataan viikoittain Trailbazers esports loungelta löytyvillä tasokkailla tietokoneilla, joten omia välineitäkään ei turnaukseen vaadita. Ainoat vaatimukset ovat discord ja riot -käyttäjät, jotka voi vaikka luoda uusina ilmaiseksi liigaa varten.

Osallistumislomakkeen, tarkemmat säännöt ja lisätietoja löytää täältä.

LUT-yliopiston terveiset

LUT-tiedekirjasto tiedottaa

Tiedekirjaston Lappeenrannan Origo-palvelupisteen aukioloajat muuttuvat! Viikosta 10 alkaen Origo-palvelupiste on avoinna seuraavasti: ma 10:00 – 18:00 ja ti-pe 10:00 – 15:30.

Kirjastotilojen omatoimikäyttö Lappeenrannassa on mahdollista 24/7 (kirjaudu sisään kulunvalvonta-avaimella). Kirjasto palvelee Lappeenrannan ja Lahden kampuskirjastojen lisäksi myös etänä, yhteyttä voi ottaa: origo@lut.fi tai kirjasto@lut.fi.

​Tilapalvelut tiedottaa

Rakennuksen 7 tilajärjestelyistä johtuen kirjaston yläkerran opetustilan 1478 toiminnot on siirretty ylioppilastalolle tilaan 209. Tilasta 1478 tulee opiskelijoiden hiljainen työskentelytila. Mikroluokka 7430 on poistettu käytöstä ja toiminnot on siirretty ylioppilastalon luokkaan 212.

Sisu workshopit

Kaikkien opiskelijoiden, jotka jatkavat opintojansa edelleen syksyllä 2020 pitää tehdä HOPSinsa uuteen Sisu-käyttöjärjestelmään ennen syksyä. Täältä voit tarkistaa alakohtaiset workshop aikataulut.

Muuta ajakohtaista

Terveiset Tampereelta ja Asia Exchangelta!

Hakuajat Aasian kohdeyliopistoidemme ensi syksyn lukukausille ovat päättymässä pian. Ensimmäiset hakuajat umpeutuvat huhtikuun lopussa ja seuraavat touko- ja kesäkuussa 2020.

Me uskomme vahvasti siihen, että jokainen opiskelija hyötyy opintojen aikana hankitusta kansainvälisestä kokemuksesta. Haluamme tehdä sen mahdollisimman helpoksi tarjoamalla mahdollisuuden opiskella yhdessä maailman hienoimmista maanosista, Aasiassa.

Hae jo tänään ja varmista opiskelupaikkasi muiden kansainvälisten vaihto-oppilaiden joukossa yhdessä alla olevista kohteistamme. 

ETELÄ-KOREA

Etelä-Korea on maailmankuulu maan korkeasta koulutustasosta ja sen pääkaupunki Soul menestyy vuosi toisensa jälkeen maailman parhaiden opiskelijakaupunkien vertailussa. Eikä ihme, sillä korealainen kulttuuri ja elämäntapa imaisevat toden teolla mukaansa. Paikallinen kohdeyliopistomme on arvioitu maan parhaaksi kansainväliseksi yliopistoksi. 

TAIWAN

Taiwan on yksi Itä-Aasian parhaiten varjelluista salaisuuksista. Pääset lukukautesi aikana tutustumaan ainutlaatuiseen yhdistelmään kaunista luontoa, rikasta kulttuuriperintöä ja modernien suurkaupunkien sykettä, unohtamatta taiwanilaisten hämmästyttävää vieraanvaraisuutta. Maa on yksi maailman turvallisimmista ja se on kuuluista avoimesta ilmapiiristään ja korkeasta elintasostaan, jossa opiskelijabudjetilla pärjää kuitenkin mainiosti. Kohdeyliopistomme kurssit soveltuvat parhaiten kaupallisten alojen opiskelijoille, mutta myös muille löytyy mielenkiintoisia vaihtoehtoja. 

MALESIA

Malesia on noussut vauhdilla yhdeksi kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden suosikkikohteista, eritoten maan pääkaupunki Kuala Lumpur. Se on yksi Aasian tärkeimmistä liike-elämän ja koulutuksen keskuksista, jossa eri maiden kulttuurit, uskonnot ja tavat kohtaavat kiehtovalla tavalla. Kuala Lumpur on täydellinen vaihtokohde kenelle tahansa kohdeyliopistomme korkealaatuisen opetuksen ja laajan kurssivalikoiman sekä Malesian alhaisten elinkustannusten, mahtavan ruokakulttuurin ja miellyttävän ilmaston ansiosta. 

VIETNAM 

Vietnam tunnetaan nykyisin monipuolisena matkailukohteena, josta löytyy jokaiselle jotakin. Huikean kaunis luonto ja mielenkiintoinen kulttuuri tekevät maasta eksoottisen ja houkuttelevan. Vietnamin sijainti Mekong-joen varrella mahdollistaa matkustamisen naapurimaihin helposti myös maata pitkin. Opiskelu kohdeyliopistossamme yhdessä maan suurkaupungeista on tilaisuus kehittää omia vahvuuksia ja verkostoitua muiden opiskelijoiden kanssa kansainvälisessä ympäristössä. 

INDONESIA 
Indonesia on yksi maailman kauneimmista kohteista, mutta myös paljon muuta. Yksi maailman väkirikkaimmista valtioista on myös yksi maailman merkittävimmistä talousalueista. Lukukausi tai lukuvuosi Indonesiassa on parhaimmillaan merkittävä valttikortti työelämässä ja takuulla ikimuistoinen kokemus. Sadat opiskelijat vuosittain valitsevat Balin vaihtokohteekseen. Kohdeyliopistomme kuuluvat oman alueensa parhaiden korkeakoulujen joukkoon ja tarjoavat ikimuistoisen vaihtokokemuksen indonesialaisen kulttuurin kehdossa. 

THAIMAA

Thaimaa on yksi Aasian helpoimmista ja suosituimmista vaihtokohteista länsimaalaisille opiskelijoille. Ystävälliset ja avuliaat paikalliset, matalat elinkustannukset ja loputtomat vapaa-ajanviettomahdollisuudet tekevät Bangkokista ja Phuketista matalan kynnyksen kohteita kenelle tahansa. Bangkok on maailmankuulu metropoli, kun taas Phuketista löydät kaikki saarielämän parhaat puolet. Molemmissa kaupungeissa pääset myös opiskelemaan maan parhaisiin lukeutuvissa yliopistoissa.

UUTTA

FOREIGN TRADE UNIVERSITY (HO CHI MINH CITY, VIETNAM)

Foreign Trade University on yksi Vietnamin parhaista yliopistoista opiskella kansainvälistä kauppaa. Koululla on erinomainen maine Vietnamin lisäksi ympäri Aasiaa. Voit valita lukuisista kursseista ne, jotka koet kiinnostaviksi ja omia opintojasi tukeviksi. Tapaa ihmisiä ympäri maailmaa, tutustu paikalliseen kulttuuriin ja rakenna kansainvälistä verkostoasi. Koe Ho Chi Minh City, sen pilvenpiirtäjät ja historialliset pikkukujat!

BALI BUSINESS FOUNDATION PROGRAM (WARMADEWA UNIVERSITY) 

Warmadewa Universityn uusi ja ainutlaatuinen Bali Business Foundation Program keskittyy opetuksessaan yrittäjyyteen ja yrityksen perustamisessa tarvittaviin taitoihin. Ohjelma sisältää runsaasti tutustumiskäyntejä ja yritysvierailuja, joiden avulla saat valtavasti käytännön vinkkejä yrittäjyyteen Balin kansainväliseltä yrittäjä- ja start <span class=”TextRun SCXW589

Back To Top