skip to Main Content

LTKY tiedottaa 9.10.2019

Tapahtumat

Women in Tech Forum

Tervetuloa Women in Tech Forumin rinnakkaistapahtumaan TEK Loungeen LUTin kampukselle perjantaina 11. lokakuuta. Tapahtumassa striimataan Women in Tech -päätapahtumaa Finlandia-talolta. Lisäksi kuullaan FITech-verkoston ilmaisesta, kaikille avoimesta tieto- ja sähkötekniikan verkko-opintotarjonnasta. Tapahtuma on maksuton, tervetuloa! Tapahtuman järjestävät TEK, LUT-yliopisto ja Women in Tech Finland. Tervetuloa!
WiT Forum Streaming @LUT 11th October

9.00 Finlandia Hall WiT Forum Streaming:

 • Opening speech: Marjo Miettinen, Owner and Chair of Ensto Group, Chair of the Federation of Finnish Technology Industries
 • Keynote speakers: Charity Wanjiku, C.O.O, Strauss Energy LTD.
 • Laura Tirkkonen-Rajasalo, CCO, Co-founder Sulapac


10.20 Women in Technology @LUT

 • Opening Riina Salmimies/LUT
 • FITech ICT: Software Engineering
 • Johanna Nousiainen/Visma and Jussi Kasurinen/LUT
 • FITech ICT: Electrical Engineering
 • Hanna Huppunen/Danfoss and Katja Hynynen/LUT


Coffee break
11.05 Finlandia Hall WiT Forum Streaming:

 • OP: Turning the ship – experiences from transforming a 117 year old company to an agile enterprise

12.05 Lunch break
13.20 Finlandia Hall WiT Forum Streaming:

 • TEK: Women to the Top in Tech! – What helps, what hinders?


14.20 Closing

Hyvinvointiviikko

Koko kampuksen yhteistä hyvinvointiviikkoa vietetään viikolla 41 7.-11.10. Viikon teemoina ovat opiskelukyky sekä ravitsemus. Viikon aikana on mahdollistua osallistua mm. luennoille, työpajoihin, tanssimaan tai pelaamaan paintballia. Tietoa hyvinvointiviikosta löytyy tarkemmin facebook-tapahtumasta!

Vujuviikko

LTKY:n vuosijuhlat lähestyvät, mutta niitä ennen vietetään kaikille yhteistä vuosijuhlaviikkoa 14.-20. lokakuuta . Vuosijuhlaviikolla löytyy ohjelmaa, jotka ovat suunniteltu vuosijuhlille osallistujille eli etiketti- ja tanssiopetusta. Näiden lisäks löytyy kuitenkin paljon ohjelmaa riippumatta onko osallistumassa vuosijuhlille vai ei. Lisätietoa ohjelmasta löytyy facebook-tapahtumasta.

Jäynägaala

Vuosijuhlaviikon tiistaina jäynämielisiä teekkareita ja kyltereitä hemmotellaan oikein kunnolla, kun TEKin valtakunnallisten jäynäkisojen loppuhuipennus, Jäynägaala järjestetään missäs muuallakaan, kuin lappeen Rannassa. Eeppinen gaala alkaa klo 13 Viipuri-salissa. Lue lisää facebook-tapahtumasta.

Avoimet ovet Metsä Groupin Joutsenon tehtaalla lauantaina 12.10.

Tule tutustumaan Metsä Groupin yhtiöiden ja Joutsenon 110-vuotiaan sellutehtaan toimintaan lauantaina 12.10.2019 klo 10-15. Päivän aikana järjestetään tehdaskierroksia, joissa näet tehdasaluetta, massatehdasta ja sellun kuivaamoa. Esittelyssä on myös kaikki Metsä Groupin yhtiöt tuotteineen ja isoja työkoneita. Järjestämme bussikoljetuksen yliopistolta tehtaalle. Lisää tietoa facebookista.

LTKY tiedottaa

Halloped

LUTin hallituksen opiskelijaedustajan paikka aukeaa vuoden vaihteessa! Joten NYT on aika hakea uutta, innokasta ja pätevää opiskelijaa yliopiston hallitukseen. Hallitus on yliopiston ylin päättävä hallintoelin.  Toimikausi 2 vuotta. LUTin hallituksen opiskelijaedustajan hakuun kuuluu esitehtävät ja haastattelut. Hakuaika: 25.9.-11.10.

Lisäksi kolme (3) paikkaa on avoinna YTHS:n paikallisaseman johtokuntaan. Säätiön hallitus nimeää terveyspalveluyksiköiden johtokunnat kahdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Hakuaika: 25.9.-29.11.

Lisää tietoa halloped.fi

Edustajistovaalit

Edustajistovaalit ovat käynnissä ja viimeiset hetket asettua ehdolle alkaa lähestyä. Jos koet sopivasi edustajaksi, niin palauta ehdokaslomake 14.10. klo 15 mennessä! Jos et ole vielä varma niin lue lisää aiheesta LTKY:n nettisivuilta.

Harrastamaan

Minna Canthin ja Arvo Ylpön jalanjäljille: Ota skruuvista itsellesi uusi harrastus

SKRUUVIN TAUSTAA

 • Skruuvi on DYNAAMISTA, HAUSKAA JA HAASTAVAA. Se on loistava keskittymiskykyä vaativa ja kehittävä korttipeli, jonka sosiaalinen luonne mahdollistaa nautittavan seurustelun pelin lomassa. 
 • Skruuvi on monipuolisuudessaan haasteellinen ja jännittävä tarjoustikkipeleihin kuuluva neljän hengen korttipeli, jota pelataan vaihtuvin parein. Pelin alkumuoto vint kehittyi 1870-luvun alussa Pietarissa englantilaisen whistin ja venäläisten suosiman preferenssin risteytymänä. Peli siirtyi Suomen suuriruhtinaskuntaan, todennäköisesti keisarillisen Venäjän armeijassa palvelleen suomalaisen upseeriston tuomana.
 • Maamme tunnetuimpia skruuvin pelaajia ovat olleet arkkiatri Arvo Ylppö sekä kirjailija Minna Canth
 • Skruuvinpeluu aloitettiin Lappeenrannassa kaksi vuotta sitten, jolloin viisi lappeenrantalaista osallistui skruuvin koulutustilaisuuteen Haminassa. Seuraavat viisi pelaajaa koulutettiin talvella 2018. Lappeenrannassa on nyt kymmenkunta pelaajaa, joista melkein kaikki on opiskelijoita.

NYT HAETAAN UUSIA PELAAJIA

 • Aloitamme uusien pelaajien kouluttamisen syyskuussa. Kaikkia kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä skruuvareiden paikalliseen nokkamieheen Niko Purhoseen (niko.purhonen@gmail.com tai puhelin 0400 326 801).
 • Innostus uden oppimiseen on kaikki mitä tarvitaan ja mikä tahansa aiempi korttipelikokemus on eduksi.

 

TEK

Sinustako Itä-Suomen TEKin opiskelijayhdyshenkilö?

Rakastatko vaikuttamista, esiintymistä ja verkostoitumista? Etsimme LTKY:n yhdistyskentän tuntevaa opiskelija-aktiivia kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen parhaisiin hommiin, mitä opiskeluaikana voi tehdä.

Toimikaudestasi saat mahtavan ponnahduslaudan ja verkostot tulevalle urallesi. Tarjoamme sinulle innostavan työyhteisön ja laajat verkostoitumismahdollisuudet. Osittain projektiluontoisessa työssäsi myös vuorovaikutus-, viestintä- ja markkinointiosaaminen kehittyvät huimasti.

Oletko etsimämme henkilö?
✓ Sinulla on erinomaiset vuorovaikutus- ja esiintymistaidot
✓ Olet oma-aloitteinen ja vastuuntuntoinen
✓ Olet ulospäinsuuntautunut ja omaat jo valmiiksi laajan verkoston teekkaripiireissä
✓ Sinulla on kokemusta kilta-, järjestö-, kerho- tai ylioppilaskuntatoiminnasta
✓ Ymmärrät TEKin roolin ja pidät sitä tärkeänä
✓ Vaihtelevat työajat ja etätyö sopivat sinulle hyvin

Opiskelijayhdyshenkilön tehtäviin kuuluu:
✓ TEKin opiskelijarekrytoinnin suunnittelu ja toteutus
✓ Kiltayhdyshenkilöverkoston ylläpito ja koulutus
✓ TEKin opiskelija-asioista tiedottaminen
✓ TEK-materiaalien toimittaminen opiskelijoille
✓ TEKin opiskelijatilaisuuksien ja -infojen sekä koulutusten järjestäminen
✓ Opiskelijoiden paikallisen edunvalvonnan tukeminen
✓ Yhteistyö ja edustaminen sidosryhmien keskuudessa

Työt alkavat tammikuussa 2020. Työ tapahtuu pääosin syys-toukokuun välisenä aikana ja edellyttää keskimäärin puolipäiväistä työskentelyä. Työ on pääpiirteittäin tehtävissä etänä, mutta edellyttää myös läsnäoloa tietyissä tapahtumissa ja Tykkitrainee-koulutuksissa. Tehtävän palkanmaksuperusteinen työpanos on neljä kuukautta vuodessa ja palkka määräytyy TEKin palkkasuositusten mukaan
Kiinnostuitko?
Lisätietoja opiskelijayhdyshenkilön tehtävästä antavat väistyvä tykki Kimi Översti puh. 040 640 3904 kimi.oversti@tek.fi sekä jäsenyysvastaava Vesa Taskinen puh. 040 709 6675 vesa.taskinen@tek.fi.
Jätä hakemus viimeistään perjantaina 18.10.2019 klo 16.00 osoitteessa tek.fi/rekry.

Nyyti ry

Nyytin chatissa jaetaan ajatuksia, kokemuksia ja fiiliksiä – tuu mukaan!

Chatissamme jutellaan porukalla erilaisista opiskelijan elämää koskettavista asioista ja ilmiöistä. Mukana juttelemassa Nyytin vapareita ja työntekijöitä. Jos olet juttuseuraa vailla ja ajatusten vaihto kiinnostaa, niin hyppää mukaan keskusteluun.

Chatin löydät täältä. Lokakuussa chataillaan seuraavasti:

 • to 17.10. Opiskelijabileet. Illan chatissa keskustellaan opiskelijabileistä ja siitä, millaiset tapahtumat vetävät osallistujia. Mikä bileissä on tai ei ole hauskaa? Miksi holittomia tapahtumia toivotaan, mutta niihin ei osallistuta?
 • to 31.10. Miten  mukaan porukoihin? Oletko löytänyt opintojen myötä omanlaista porukkaa tai voiko sellainen löytyä opintojen ulkopuolelta? Illan chatissa jutellaan hyvistä ja huonoista kokemuksista yhteisöön mukaan pääsemisestä aikuisiällä.

Nyytin Taitoja ajanhallintaan -nettiryhmä 11.11. – 13.12.2019

Taitoja ajanhallintaan -nettiryhmässä käsitellään ajankäyttöön ja sen hallintaan liittyviä kysymyksiä. Voit jakaa kokemuksia toisten ryhmäläisten kanssa sekä opetella uudenlaisia taitoja oman ajankäyttösi helpottamiseksi. Lisää tietoa ryhmästä ja linkin hakulomakkeeseen löydät täältä.

Nyyti ry – Mielen hyvinvointia opiskelijoille. 

Lisätietoa toiminnastamme: www.nyyti.fi. Löydät meidät myös somesta: Instagram (@nyytiry), Twitter (@nyyti_ry) ja Facebook (nyytiry).

Back To Top