skip to Main Content

LTKY tiedottaa 17.4.2019 / LTKY Newsletter, April 17th, 2019

1: Tapahtumat
1.1: Kirjastossa tapahtuu / Events in the libarary
1.2: LTKY:n juhlavuositempaus / LTKY’s jubilee year escapade

2: Opiskelijoiden käytös / Students behavior in the city

3: Firmatiimin rekry

4: Lappeenrantaan saadaan kaupunkipyöriä / Citybikes in Lappeenranta

5: Lappeenrannan joukkoliikenteen kesä / Lappeenranta public transportation during the summer

6: Tule mukaan testaaman SISUa

7: SkinnARila-projektikilpailu / SkinnARila project competition

8: Vuoden teekkari ja kylteri päätetään nyt

9: OLL käyttäjtutkimus / OLL member interviews

*****

1.1: Kirjastossa tapahtuu

Viime viikolla käynnistettiin #lueksie-kamppanja! Lueksie on kuva sinusta ja suhteestasi lukemiseen. Ota kuva ja jaa se instassa, twitterissä tai facebookissa #lueksie-tunnisteella. Jakamalla voit voittaa 50 € lahjakortin kauppakeskus Iso-Kristiinaan. Kamppanja kestää 28.4.2019 asti ja voittajan on noudettava palkinto henkilökohtaisesti tiedekirjastosta.

Kirjan ja ruusun päivänä, 23.4., voit tulla kirjastolle askartelemaan ruusun (tai muun kukan) kierrätysmateriaaleista klo 12-14 välisenä aikana. Samalla tarjoamme munkkeja ja simaa.

Events in the libarary

#lueksie is a campaign about you and your relationship to reading. Take a picture, post it to Instagram, twitter or facebook with #lueksie. At the end of the campaign someone will win a 50€ gift card to Iso-Kristiina. The campaign lasts until 28.4.2019. The revard must be picked up in person from the science libarary in Lappeenranta.

During the book and rose day (23.4.)  you are welcome to come and craft roses (or other flowers) from recycled materials at 12-14. There will also be sima and doughnuts.

1.2: LTKY:n juhlavuositempaus

Viimeinen tämän kevään juhlavuositapahtumista järjestetään 23.4. Klo 12 kun muodostamme haalari kansasta suuren “50” ylioppilastalon edessä. Tempaus kestää noin 30 minuuttia ja osallistujien tulisi olla haalarit päällä. Päivityksiä tulee tempauksen Facebook-tapahtumaan.

LTKY’s jubilee year escapade

Last of the jubilee year events this spring is slightly different from the previous ones. On 23.4. at 12 o’clock we will form a “50” from the merry crew of overall wearing people that have gathered in front of the student union building. Updates will be posted to the event-page.  

2: Opiskelijoiden käytös

Alkuwapun aikana on tullut tasaisesti viestejä monelta eri taholta, joissa on huomioitu opiskelijoiden käytös. Viestit eivät rajoitu tiettyyn järjestöön tai tapahtumaan. Muistuttaisimme kaikkia opiskelijoita toimimaan jatkossa Skinnarilan hengen mukaisesti. Wappuriehan aikaan pitää pitää hauskaa ja nauttia ajasta, mutta törkeät tyhmyydet on syytä jättää pois. Myös muiden typeryyksiin voi puuttua, vaikka huomauttamalla asiallisesti toiminnan seurauksista. Muistetaan jatkossa auttaa kaveria kuvaamisen sijaan, pitää vaatteet päällä, alkoholi pois yliopiston tiloista, kusta vessanpönttöön ja haukkumisen sijaan kehutaan toisia. Pidetään loppuwappu siistinä, niin voidaan hyvällä omatunnolla jatkossakin nauttia suomen pisimmästä Wapusta!

Terveisin ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Pia Etelävuori

Students behavior in the city

We’ve had messages from different sources about students’ behavior during the first days of Wappu. Messages do not single out any particular organization, party or event. We kindly ask all students act accordingly to the Skinnarila Spirit. During Wappu you are of course allowed to have fun but we must remember to respect each other. Let’s remember to help others instead of filming. Keep our clothes on, alcohol away from the university’s premises and use toilets as toilets. Give compliments, not insults. Let’s consider the final Wappu clean, so you can continue to enjoy Finland’s longest Wappu with a good conscience also in the future!

Best regards LTKY’s chairman of the board Pia Etelävuori

3: Firmatiimin rekry

Haluatko olla mukana tiimissä, jossa pääset rakentamaan verkostoja kampuksen ja yritysmaailman välillä? Haku ensi lukuvuoden Firmatiimiin on nyt auki!

Firmatiimin tehtävänä on edistää yritysten, LUT-yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun välistä yhteistyötä. Firmatiimiin haetaan kehittymiskykyisiä, rohkeita ja heittäytymiskykyisiä tyyppejä. Paikkoja on neljälle LUTilaiselle ja kahdelle SAIMIAlaiselle.
Työ sopii loistavasti opintojen ohelle, sillä Firmatiimiläisen työaika on 40 tuntia kuukaudessa (syyskuu-huhtikuu).

Kysymykset ja hakemukset: firmatiimi@groups.lut.fi
Hakuaikaa on 21.4.2019 asti.

In English

Firmatiimi is looking for new members. The job requires good scils in finnish and your job is to work between students and industry to promote their co-operation.

4: Lappeenrantaan saadaan kaupunkipyöriä 

Lappeenrantaan tulee ensi kesänä kaupunkipyöriä, jotka sijoittuvat ympäri kaupunkia. Kyseessä on kännykkäsovelluksella käytettävä polkupyörien vuokrausjärjestelmä. Kaupunkipyöräkausi on kesäkuusta lokakuun loppuun.

Tarkoituksena on edistää kaupungissa kiertotaloutta, kestävää liikkumista sekä helpottaa asukkaiden arkea, kertoo ilmastokoordinaattori Petri Kero Lappeenrannan kaupunginGreenreality palveluista.

− Pyörät ovat mainio lisä helpottamaan työmatkaliikkumista tai arkipäivän yllätyksistä joustavasti selviämistä.

Lappeenrannan kaupungin 60 pyörää sijoitetaan polkupyöräpysäkeille ympäri kaupunkia, mahdollisesti jopa 20 eri paikkaan. Pysäkkien sijoituspaikoista on avattu kysely osoitteessa https://app.maptionnaire.com/fi/6102/ . Kysely on avoinna ainakin huhtikuun loppuun. Lappeenrannan teknillinen yliopisto ja Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiö ovat myös omalta osaltaan ottamassa pyörävuokrausjärjestelmän käyttöön, joten pyöriä löytyy pian monesta paikasta kaupunkia.

Citybikes in Lappeenranta

Next summer there will be city bikes in Lappeenranta that are located around the city. It is a bicycle rental system used with a mobile application. The city cycle season is from June to the end of October.

The aim is to promote circular economy in the city, sustainable mobility and ease everyday life of the residents, says Petri Kero, climate co-ordinator, for Greenreality services at the city of Lappeenranta.

– Bikes are a great addition to make it easier for you to survive commuting or everyday surprises.

Lappeenranta’s 60 bikes are placed at bicycle stops around the city, possibly up to 20 different locations. A survey of the locations of stops has been opened at https://app.maptionnaire.com/en/6102/. The survey is open at least until the end of April. The Lappeenranta University of Technology and the Lappeenranta Student Housing Foundation are also taking part in the use of the bike rental system, so the bikes will soon be found in many places in the city.

5: Lappeenrannan joukkoliikenteen kesä 

Joukkoliikenteen kesälipun myyntiaika on 1.5.–31.5.2019 ja niitä voi lunastaa netissä sekä palvelupisteissä (Winkki, Aalef, Joutsenon kirjasto). Lippu on 90 päivää voimassa ensimmäisestä leimauksesta, kuitenkin enintään 15.9. asti. Kesälippua ei voi ostaa autosta eikä sitä voi uudelleen ladata. Kesälippu toimii 30 päivän kausilipun tavoin.

90 päivän kesälipun hinnat ovat aikuisille 80 euroa/ 1 vyöhyke, 100 euroa/ 2 vyöhykettä ja 110 euroa/ 3 vyöhykettä. Alle 17-vuotiaille lapsille hinnat ovat 55 euroa/ 1 vyöhyke, 70 euroa/ 2 vyöhykettä ja 80 euroa/ 3 vyöhykettä.

Lappeenranta public transportation during the summer

Summer tickets are back! The sales period is from 1st of may till the 31st of may and they can be bought online or service points (Winkki, Aalef, Joutseno libarary). The ticket is valid for 90 days begining at the use.

90-day summer ticket prices for adults are 80 euros / 1 zone, 100 euros / 2 zones and 110 euros / 3 zones. For children under the age of 17 the prices are 55 euros / 1 zone, 70 euros / 2 zones and 80 euros / 3 zones.

6: Tule mukaan testaaman SISUa

WebOodin tulevaisuudessa korvaava SISU on edennyt testaus vaiheeseen. Tässä vaiheessa on tarkoitus testata vain HOPS-toiminnallisuutta, mutta todennäköisesti tarvitsisimme testaajia myös myöhempiin vaiheisiin, kun muita toiminnallisuuksia valmistellaan käyttöön.

Testaajien tehtävänä olisi
         luoda testiSisuun HOPSeja vähintään omaa tutkinto-ohjelmaa vastaavaan rakenteeseen lukuvuoden 2019-20 versioon
         testata HOPSin kommentointiominaisuutta testiSisussa
         antaa meille palautetta / havaintoja / ruusuja / risuja / kehitysehdotuksia prosessista

Testaaminen ajoittuisi kesä-heinäkuulle, siihen saa ohjeet sähköpostitse toukokuun aikana ja sitä voi tehdä etänä verkon välityksellä. Yhden HOPSin osalta testaukseen menee ehkä n. tunti ensimmäisen osalta. Toki riippuen vähän siitä, mikä rakenne on kyseessä ja miten sen kanssa innostuu leikkimään.  

Testaukseen osallistuneiden (= nuo yllämainitut kolme asiaa toteuttaneiden) kesken arvomme elokuun alussa kaksi 99 euron lahjakorttia urheiluliike XXL:ään.

Ilmoittautuminen testaajaksi löytyy tämän linkin takaa ja ilmoittautumis aikaa on 10.5. asti.

7: SkinnARila-projektikilpailu

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta (LTKY) täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Tähän pitkään Skinnarilan opiskelijoiden historiaan mahtuu monta opiskelijakulttuurillisesti merkittävää paikkaa ja kohdetta. SkinnARila -projektikilpailussa ryhmien tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa AR-applikaatio LTKY 50 -juhlavuoden hengessä. Applikaation avulla opiskelijat ja muut kiinnostuneet voivat tutustua itsenäisesti paikkoihin ja kohteisiin. Taskussa mukana kulkeva interaktiivinen matkaopas tai suunnistuskortti, you name it!  Yksinkertaisuudessaan applikaation tehtävä on ohjeistaa sijainti, kertoa kohteiden historiasta ja kerätä merkintä talteen käydyistä kohteista.

SkinnARila järjestetään LUT-yliopistolla 20.-24.5.2019, mutta myös etäopiskelumahdollisuus on! Ilmoittautuminen SkinnARilaan päättyy 12.5.2019 klo 23.55. Ilmoittautua voit täällä: tinyurl.com/ltky50

Lisätietoa SkinnARilasta voit tiedustella vastuuopettajalta: Ari Happonen (ari.happonen@lut.fi, +358 50 322 5358)

Ja vielä lyhyesti:
Mikä: SkinnARila -projektikilpailu
Milloin: 20.-24.5.2019
Missä: LUT-yliopisto, myös etäopiskelu mahdollisuus!
Miksi: 3 opintopistettä ja parhaan toteutuksen tehnyt ryhmä palkitaan!
Miten: ilmoittautuminen 12.5.2019 klo 23.55 mennessä tinyurl.com/ltky50

SkinnARila project competition

Student Union of Lappeenranta University of Technology (a.k.a. LTKY) turns 50 this year. Within this long history of Skinnarila’s students, many locations have gained great importance. In SkinnARila project competition the groups will plan and execute an AR-application in the spirit of 50 years old Student Union. With this application students and others can get familiar with these locations independently. Pocket sized travel guide or orienteering card, you name it! In short the application needs to work as a guide for the locations, tell about the history of them and mark already visited places.

SkinnARila is arranged at LUT University in Lappeenranta on 20.-24.5.2019, but there will be also a distance learning possibility. Registration closes on 12.5.2019 at 23.55 o’clock. Registration can be found here: tinyurl.com/ltky50

More information about SkinnARila you can inquire from the teacher in charge: Ari Happonen (ari.happonen@lut.fi, +358 50 322 5358)

And shortly:
What: SkinnARila project competition
When: 20.-24.5.2019
Where: LUT University, also distance learning possibility!
Why: 3 credits to include in the studies, the best execution will be rewarded!
How: registration closes by 12.5.2019 at 23.55 o’clock, tinyurl.com/ltky50

8: Vuoden teekkari ja kylteri päätetään nyt

Taas on aika aloittaa Vuoden teekkarin ja Vuoden kylterin valinta.

Onko kaveriporukassasi  niin kovaa Skinnarilaa, kulttuuria ja yliopistoa eteenpäin vievää Teekkaria tai Kylteriä, joka pitäisi palkita Wappupiknikillä? Linkin takana on kysely, johon voi lyhyen perustelun kanssa ehdottaa sopivaa henkilöä. Vastausaikaa on 24.4 klo 12 asti.

https://forms.gle/7LKRxx9ftFvafGVh7

In English

We are looking for the Teekkari (engineering student) and Kylteri (Busines student) of the year! You can enter your suggestion Through this link. The form is open until 24.4.

9: OLL käyttäjtutkimus

Hei korkeakouluopiskelija, osallistu käyttäjätutkimukseen ja kerro meille millaisia hyvinvointi- ja liikuntapalveluja ja -sisältöjä juuri sä haluaisit käyttää sun arjessa. Yksilöhaastattelut pidetään joko Helsingissä Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) tiloissa Kampissa tai vaikkapa kahvilassa. Haastattelu voidaan tehdä myös etäyhteyden avulla.  Korvaukseksi noin tunnin pituisesta rennosta yksilöhaastattelusta saat 2 kpl Finnkinon leffalippuja!

Osallistumalla käyttäjätutkimukseen autat meitä kehittämään parempia ratkaisuja korkeakouluopiskelijoiden hyvinvoinnin tueksi.

Kiinnostuitko? Ilmoittautumiset ja lisätietoja saat Hannasofialta: hannasofia.hardwick@oll.fi; puh. +358 46 9211215
Lue lisää Opiskelijoiden Liikuntaliitosta kotisivuiltamme: https://oll.fi/

OLL user research

Higher education student, participate in user research and tell us what kind of services and contents related to well-being and motion you prefer and need in your daily life. We, the Finnish Student Sports Federation (OLL), invite you to take part in an interview that will be held in Helsinki, either at our office in Kamppi or, if you like, in a café. A remote interview is also possible. As compensation for a relaxed chat (approx. 1 hour) we offer you two tickets to Finnkino movie theaters!

By participating you help us develop better solutions to support the well-being of students in higher education.

Interested? To sign up and for more information, please contact Hannasofia:
hannasofia.hardwick@oll.fi; tel. +358 46 9211215
Read more about us on our homepages: https://oll.fi/en/home/

Back To Top