skip to Main Content

LTKY tiedottaa 6.3.2019 / LTKY Newsletter, March 6th, 2019

1: Tapahtumat

1.1: Mistä maailma puhuu -podcastin nauhoitus Lappeenrannassa

1.2: Lappeenrannan ylioppilasteatteri ActI esittää: Leipäjonoballadi

1.3: WappuPaintBall by LaTeRes

1.4: Ylioppilasteatterifestivaali Lappeenrannassa 12.-14.4!

2: Wappu 2019

3: Aalef palaute

4: Uusi lentoyhteys Lappeenrannan ja Budapestin välille lokakuussa, Milanon ja Berliinin reitit ympärivuotisiksi

*****

1.1: Mistä maailma puhuu -podcastin nauhoitus Lappeenrannassa

Yle tulee nauhoittamaan Mistä maailma puhuu -podcastiaan maanantaina 15.4. klo 13-14 Street Cafelle ja etsii opiskelijoita esittämään kysymyksiä vieraalta. Podcastin nauhoituksessa kestää noin tunti ja se editoidaan lopulta noin 30 min pituiseksi.

Podcastiin voit ilmoittautua tästä.

Tietoa podcastistä:

Miltä maailma näyttää kirjeenvaihtajan silmin? Podcast-sarjassa Ylen kirjeenvaihtajat käyvät läpi ajankohtaisia aiheita omassa arjessaan ja paneutuvat niihin pikkuasioihin, joista uutisissa harvoin maailmalta kerrotaan. Uusi jakso joka toinen viikko.

Jyväskylässä nauhoitettu jakso, vieraana Pariisin kirjeenvaihtaja Annastiina Heikkilä:  https://areena.yle.fi/1-50067135

Kemissä nauhoitettu jakso, vieraana Brysselin kirjeenvaihtaja Petri Raivio: https://areena.yle.fi/1-50083177

1.2: Lappeenrannan ylioppilasteatteri ActI esittää: Leipäjonoballadi

ActI:n uusi näytelmä ”Leipäjonoballadi” tulee ensi-iltaan lauantaina 6.4. klo 19 Ylioppilastalon auditoriossa! Muut auditorion esitysajat su 7.4. klo 13, to 11.4. klo 19, ke 24.4 klo 19 ja su 28.4. klo 16.

Leipäjonoballadi on kavalkadi kuvia ja tarinoita köyhyydestä ja nälästä, osattomuudesta ja selviytymisestä. Jos ihminen ei tule nähdyksi, kuulluksi, arvostetuksi – lakkaako hän olemasta? Jos raha ei riitä edes hallituksen suosittamaan silakkaan, millaiset ovat vajaaravinnon fyysiset ja moraaliset vaikutukset?

”Evolutiiviselta kannalta paasto on elävälle organismille yhtä luonnollinen olotila kuin normaaliravitsemuskin.”

Liput: 10 €, opiskelijat 5 €

Kimppatilaus: 10 hengen porukalle liput yht. 40 € (opiskelija) / 80 € (muut)!

Tiedustelut: acti@ltky.lut.fi

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/989236077867380/

BRIEFLY IN ENGLISH: Lappeenranta student theater ActI will perform a play called ”Leipäjonoballadi” in April. It’s in Finnish, but surely an interesting experience to anyone. Welcome to enjoy it at the student union house!

More info and showtimes from the Facebook event: https://www.facebook.com/events/989236077867380/

1.3: LaTeRes järjestää jälleen jo perinteeksi muodostuvan wappupaintball-tapahtuman!

Tapahtuma järjestetään 11.4. ja se kustantaa jäsenille vain 25 € ja muille 35 €.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen facebook- tapahtumassa: https://www.facebook.com/events/443294849773685/

Tai suoraan Kide.apissa: https://kide.app/fi/events/dbb3051f-a2e7-4e08-9eed-c65dd2817cba

Tervetuloa!

In English

LaTeRes is hosting a paintball game on April 11th and it costs 35€. More info on the Facebook-event and tickets from Kide.app.

1.4: Ylioppilasteatterifestivaali Lappeenrannassa 12.-14.4!

Lappeenrannan ylioppilasteatteri ActI tuo kaupunkiin ylioppilasteatterifestivaalin! Festivaaliviikonlopun aikana nähdään yhteensä 14 näytelmää, yksi kultakin Suomen ylioppilasteatterilta. Tarjolla on kattaus ennakkoluulotonta teatteria pientuotantojen raikkaudella. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa Lappeenrannassa. Esitykset kaupunginteatterilla, Nuijamiehessä, musiikkiopistolla ja Kehruuhuoneella. Liput opiskelijoille 6 € festivaalin infopisteeltä Nuijamiehestä (käteinen tai kortti), tai ennen esitystä ovelta (käteinen). Normaalihintainen lippu 10 €. Ohjelma ja lisätiedot: www.ylioppilasteatterifestivaali.fi Lämpimästä tervetuloa!

In English

ActI has the privelidge to host this year’s Student Theater Festival in Lappeenranta on 12.-14.4.There are many shows (in Finnish exept one is in Swedish) presented around Lappeenranta. You can find the program in Finnish at www.ylioppilasteatterifestivaali.fi.

2: Wappu 2019

Suomen pisin Wappu tulee taas (tirsk), tänä vuonna peräti kolmenkymmenen päivän verran!

Jokaiselle päivälle on luvassa ohjelmaa, johon voit upottaa kaiken aikasi ja rahasi tai hengähtää välillä notskin lämmittävässä  loisteessa. Wapun ohjelman löydät suomenpisinwappu.fi-sivustolta ja viikottaiset katsaukset ohjelmistoon LTKY:n Intasta. Wapun tunnelmia voit seurata myös LTKY:n Facebookin ja IG:n kautta.

In English

Wappu is here for a glorious month! You can soon find the itenerary for the whole month on suomenpisinwappu.fi and weekly program on LTKY’s instagram (LTKY_insta).

3: Aalef palaute

LTKY:n omistama Aalef kerää tällä hetkellä palautetta toiminnastaan ja ruokansa laadusta. Palautetta voit antaa linkin kautta. Aalefin johto käy kaikki palautteet läpi ja palautteeseen vastataan päivittäin kampuksen ravintoloissa ja myöhemmin kootusti netissä. Johto on sitoutunut parantamaan Aalefin palveluita ja ruuan laatua ja muutosta on jo tapahtunut. Tämän viikon tiistaina Meidän Ravintolassa on alettu tarjoamaan Oivariinia levite vaihtoehtona maanantaina saadun palautteen perusteella.

Sinun mielipiteelläsi on väliä ja kuulisimme sen mielellämme!

In English

Aalef is asking feedback from its customers. You can leave your own feedbak here. Aalef operates at Student union house and IVH-campus.

4: Uusi lentoyhteys Lappeenrannan ja Budapestin välille lokakuussa, Milanon ja Berliinin reitit ympärivuotisiksi

Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair lisää jälleen Lappeenrannan lentotarjontaansa. Uusi ympärivuotinen reitti avataan lokakuussa Lappeenrannan ja Unkarin Budapestin välille. Lisäksi Milanon ja Berliinin reitit muutetaan ympärivuotisiksi.

Kesäkaudella Ryanair lentää myös Lappeenrannan ja Ateenan sekä Lappeenrannan ja Thessalonikin välillä. Kaikkien Lappeenrannasta lähtevien reittien lennot alkavat tänä vuonna huhtikuussa lukuun ottamatta Budapestin reittiä, joka aloitetaan lokakuussa.  Milanon, Berliinin ja Budapestin lennot lennetään kaksi kertaa viikossa, Ateenan ja Thessalonikin lennot kerran viikossa.

In English

RyanAir flies from Lappeenranta to Milan (twice a week), Berlin (twice a week), Athens (once a week) and Thessalon (once a week). Thei are also going to start flying to Budapest (twice a week) in October.

Back To Top