skip to Main Content

LTKY tiedottaa 20.3.2019 / LTKY Newsletter, March 20th, 2019

1: Tapahtumat

1.1: “Älä tee mitään” – ilmastoteko

1.2: Ennakkoäänestys eduskuntavaaleissa

1.3: Ravinnekierrätysseminaari LUT-yliopistolla

1.4: Meet press officers of the European Commission and Parliament

2: LTKY hakee jäsenpalvelusihteeriä osa-aikaiseen työsuhteeseen

3: Kutsu Moninkertaiset opinto-oikeudet -tutkimukseen / Invitation to participate in survey on Multiple rights to study

*****

1: Tapahtumat

1.1: “Älä tee mitään” – ilmastoteko

Maailman suurin ilmastotapahtuma Earth Hour järjestetään tänä vuonna lauantaina 30.3. kello 20.30–21.30. Kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n tapahtumassa annetaan valomerkki ilmastolle ja haastetaan ihmisiä sammuttamaan valonsa tunnin ajaksi.

Lappeenrannan kaupunki haastaa tänä vuonna kuntalaisia, yrityksiä ja yhteisöjä sammuttamaan valoja Earth Hour -tunnin ajaksi sekä viettämään mahdollisuuksien mukaan tunti ilman sähköä. Ajatuksena haastekampanjassa on olla tekemättä mitään. Samalla kannustetaan kuitenkin miettimään, mitä voi tehdä ilman sähköjä ja vaikka ilman puhelinta.

Kaupunki järjestää some-kilpailun Greenrealityn Facebookissa (https://www.facebook.com/GreenrealityLappeenranta/) sekä Instagramissa (@greenrealitylpr) , jossa ”Älä tee mitään ja voita!” -kampanjalla annetaan ideoita sähköttömän tunnin viettoon. Kilpailun palkintona on kolmen päivän liput kahdelle ensi kesänä Lappeenrannassa käytäviin Kalevan Kisoihin sekä muita tuotepalkintoja. Kalevan Kisat on teemaltaan tänä vuonna Greenreality-kisat.

In English

Earth Hour is held this year on 30.3. at 20:30-21:30. The city of Lappeenranta is encouragin people to spend an hour without electricity. They hope that this will make people think what they can do without electricity.

1.2: Ennakkoäänestys eduskuntavaaleissa

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään Ylioppilastalolla 3.-5.4. Klo 10-16 ja 8.-9.4. Klo 10-16.

In English

Finnish parliamentary elections are held on 14.4. Prevoting takes place on 3.-9.4. And on weekdays voting is possible at the student union house from 10 AM to 4 PM.

1.3: Ravinnekierrätysseminaari LUT-yliopistolla 4.4.2019

Miten ravinteiden kierrosta saa liiketoimintaa? Mistä uusia ravinteita peltoihin?

Aktiivibioreaktori maatilalle – ”Mitä sille voi syöttää?” Hävikkiruoka talteen!

Uutta yritystoimintaa metsistä ja puista, Kalasta hyödyksi, Ilmastonmuutoksen hillintää ja vesiensuojelua uppopuurakenteiden avulla.

Tarjolla monipuolinen kattaus päivänpolttavia aiheita ja vastauksia kysymyksiin. Paneelikeskustelussa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin ja kommentoivat keskustelua.

Seminaari on avoin ja maksuton. Toivomme ilmoittautumista 1.4.2019 mennessä

http://www.greenreality.fi/yritykset/greenreality-tapahtumat/ravinnekierroista-voimaa-etela-karjalaan

Lisätietoja: Helena Kaittola, helena.kaittola@imatra.fi, p. 020 617 4630, Imatran seudun ympäristötoimi.

In English

A lecture in nutrient recycling is held on 4.4. At the university. The event is held in Finnish, more info in Finnish here.

1.4: Meet press officers of the European Commission and Parliament

Meet press officers of the European Commission and Parliament in Street Café on Thursday 21 March 2019 at 15:00

The year 2019 will define the direction of European politics for the next five years. New representatives will be elected for the European Parliament, a new European Commission will be appointed, and Finland will hold the presidency of the Council of the European Union. Meet press officers of the European Commission and Parliament and discuss topical issues, such as career and internship opportunities, European student exchange programmes (Erasmus) and the effects of Brexit on research funding.

2: LTKY hakee jäsenpalvelusihteeriä osa-aikaiseen työsuhteeseen

LTKY hakee uutta jäsenpalvelusihteeriä osa-aikaiseen työsuhteeseen. Jäsenpalvelusihteeri vastaa LTKY:n jäsenpalveluista ja toimii linkkinä ylioppilaskunnan ja kiltojen sekä yhdistysten välillä. Jäsenpalvelusihteeri vastaa LTKY:n vuokrattavien tilojen varauksista sekä tilojen kunnosta. Tehtäviin kuuluu myös ylioppilaskunnan kaluston, kuten pakettiauton, kunnosta huolehtiminen.

Jäsenpalvelusihteerinä pääset toimimaan yhteistyössä muiden Skinnarilan toimijoiden kanssa ja tietenkin LTKY:n mahtavan henkilökunnan kanssa. Hae tehtävää viimeistään 27.3. Lisätietoa ja hakuohjeet löydät täältä.

In English

LTKY is looking for a new Secratary of member services. Fluent Finnish is needed in this task. For more info check out our website.

3: Kutsu Moninkertaiset opinto-oikeudet -tutkimukseen

Tervetuloa vastaamaan Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otuksen ja Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL:n) opinto-oikeuskyselyyn!

Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus on yhdessä SYL:n kanssa kiinnostunut kuulemaan niistä moninaisia syistä ja tekijöistä, jotka ovat sen taustalla, että ihminen hankkii kaksi tai useampaa opinto-oikeutta alempiin ja ylempiin korkeakouluopintoihin Suomessa.

Jos siis sinulla, läsnäoleva ylipisto-opiskelija, on ollut elämäsi aikana useampi kuin yksi opinto-oikeus suomalaisiin alempiin ja ylempiin korkeakouluopintoihin, niin vastaa kyselyymme. Toisen (tai useamman) opinto-oikeutesi ei tarvitse enää olla voimassa eikä opinto-oikeuksiesi ole tarvinnut johtaa tutkinnon suorittamiseen.

Kyselyyn vastaaminen vie aikaa noin 10-15 minuuttia, ja vastaamisaikaa on 24.3. asti. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme 32 kpl Finnkinon elokuvalippuja. Arvontaan jättämiäsi yhteystietoja ei yhdistetä vastauksiisi.

Kyselyyn pääset alla olevasta linkistä. Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se selaimen osoiteriville hiiren oikean painikkeen avulla.

Moninkertaiset opinto-oikeudet -kyselyyn

Vastaukset käsitellään Otuksessa luottamuksellisesti, eivätkä yksittäiset vastaajat ole tunnistettavissa tuloksista tai raporteista. Tutkimushankkeen tulokset luovutetaan Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL:n) käyttöön. Vastauksia hyödynnetään opiskelijoiden edunvalvonnassa, joten jokainen vastaus on tärkeä.

Invitation to participate in survey on Multiple rights to study

Welcome to participate in the survey on rights to study organised by the Research Foundation for Studies and Education Otus and the National Union of University Students in Finland (SYL).

The Research Foundation for Studies and Education Otus and the SYL are interested in hearing about the varied reasons and factors which lead to some people acquiring two or more rights to study for Bachelor’s and Master’s degrees in Finland.

If you are a university student who is registered as being present and who has ever had more than one right to study for a Bachelor’s or Master’s degree in Finland, please fill out our survey. You second (or third, fourth etc) right to study no longer needs to be valid and you do not need to have graduated from each of the degrees.

It takes approximately 10–15 minutes to complete the survey, and you have until 24 March. Participants can be entered into a prize draw with the chance to win one of 32 Finnkino cinema tickets. The contact details that you provide for the prize draw will not be linked to your answers.

You can access the survey from the below link. If the link does not open when you click it, you can right click to copy and paste it in the address bar of your browser.

To Multiple rights to study survey

All responses will be processed confidentially at Otus, and individual participants cannot be identified in the results or reports. The results of the research project will be shared with the National Union of University Students in Finland (SYL), and the responses will be used in the student advocacy work, so each response is important.

Back To Top