skip to Main Content

LTKY tiedottaa 6.3.2019 / LTKY Newsletter, March 6th, 2019

1: Tapahtumat

1.1: Ash Wednesday mass and student gathering at the Sammonlahti Church TODAY on Wednesday 6th of March. / Tuhkakeskiviikon messu ja opiskelijoiden ilta Sammonlahden kirkolla TÄNÄÄN keskiviikkona 6.3.

1.2: Hyvinvointiviikko / Well-Being Week

1.3: Palautteesta tekoihin

2: Juhlavuoden nettisivut / 50th Jubilee website

3: Haku on auki LBM:n ja LES:n akateemisiin neuvostoihin

4: Opiskelijaliikkeen vaalikamppanja

*****

1.1: Ash Wednesday mass and student gathering at the Sammonlahti Church TODAY on Wednesday 6th of March.

The mass in Finnish starts at 6pm and the student gathering in the Church’s fireplace room at 7:15pm (right after the mass).There will be
company, board games, tea/coffee and sauna (bring your own towel if you want to go to sauna)!

Welcome!
-Campus chaplains Susanna and Aki

Tuhkakeskiviikon messu ja opiskelijoiden ilta Sammonlahden kirkolla TÄNÄÄN keskiviikkona 6.3.

Suomenkielinen messu alkaa klo 18 ja opiskelijoiden ilta kirkon takkahuoneella heti sen jälkeen noin klo 19:15. Tarjolla on seuraa, lautapelejä,
kahvia/teetä ja sauna (ota oma pyyhe mukaan, jos haluat saunoa)!

Tervetuloa!
-Kampuspapit Susanna ja Aki

1.2: Hyvinvointiviikko

Viikolla 12 kaikki voivat hyvin tai ainakin vähän paremmin kuin aiemmin. Silloin vietetään nimittäin kampuksella hyvinvointi viikkoa!

Hyvinvointiviikolla on avoimet ovet salille ja ryhmäliikuntoihin!

Lisäksi viikolla järjestetään muuta moni muotoista ohjelmaa. Katso lisää FB-tapahtumasta.

Well-Being Week

On week 12 we might all feel a bit better as Well-Beeing week is here!

During this week The gym and group exercises are open for all!

We also have different activities every day! Check them out at our FB-event.

1.3: Palautteesta tekoihin – Opiskelu ja Hyvinvointi

Palautteesta tekoihin – keskustelutilaisuus järjestetään 19.3. Klo 14-15 Galleria-aulassa. Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan palautekyselyiden tuloksista ja erityisesti opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvistä teemoista. Ohjelmassa myös LUT:n vuoden parhaan opettajan palkinta, arvonnoissa voittaneiden julkistaminen sekä tarjoilua.

In English

Feedback to activity seminar 14-15 at Galleria-lobby (Seminar is in Finnish)

2: Juhlavuoden nettisivut

Tällä viikolla julkaistiin LTKY:n 60-vuotis juhlavuoden viralliset nettisivut! Sivuilta löydät tietoa juhlavuoden tulevista tapahtumista, kuvia menneistä tapahtumista ja tietoa Skinnarilan historiasta. Käy ihmeessä vilkaisemassa sivuja osoitteessa juhlavuosi.ltky.fi. Palautetta sivuista ja lisäys ehdotuksia voit jakaa tämän lomakkeen kautta.

50th Jubilee website

This week we have published our 50th jubilee website at juhlavuosi.ltky.fi! This site compiles events, some tales of our history and info of the upcoming annual celebration! If you want to send us feedback of the site, please do it through this form.

3: Haku on auki LBM:n ja LES:n akateemisiin neuvostoihin

Akateeminen neuvosto mm. päättää akateemisen yksikön opetussuunnitelmista, tekee esitykset yksikön virkojen täytöstä ja myöntää väittelyluvat. Akateeminen neuvosto kokoontuu noin kerran kuukaudessa lukuvuoden aikana, joten aikaa kuluu kokouksiin valmistautuminen mukaan luettuna kuukaudesta riippuen 10-20 tuntia kuukaudessa. Kokouksista on luvassa kokouspalkkio sekä arvokasta kokemusta esimerkiksi kokouskäyttäytymisestä ja neuvottelemisesta.

Päätökset paikoista tehdään LTKY:n edustajiston kokouksessa 20.3.2019.

Hae HallOpEdiksi osoitteessa: https://www.halloped.fi/fi/lut

4: Opiskelijaliikkeen vaalikamppanja

SYL:n ja SAMOKin yhteiset kärjet eduskuntavaaleihin ovat korkeakoulutuksen rahoitus ja koulutuksen kehittäminen, opiskelijoiden toimeentulo sekä ilmastonmuutoksen pysäyttäminen. Menneet neljä vuotta eivät ole olleet opiskelijoiden kulta-aikaa. Nyt meillä on kuitenkin mahdollisuus kääntää suunta.

Me tarvitsemme konsensuksen siitä, että kestäviä ratkaisuja ei saada aikaan heikentämällä nuorten mahdollisuuksia tulla toimeen, kouluttautua ja ylipäänsä elää tällä planeetalla. Ennen kaikkea me tarvitsemme päättäjiä, jotka ajattelevat yhtä vaalikautta pidemmälle.

Vaalikampanjamme, jonka aihetunniste on #koulutustaprkl, pureutuu vaalien alla opiskelijalle tärkeisiin teemoihin innostavasti ja positiivisesti, mutta samalla päättäjiä varmalla otteella haastaa ja herättää. Me haluamme nähdä ratkaisuja ja tulla kuulluiksi. Siksi kysymmekin kampanjan kautta päättäjiltä: Mikä on sun ratkaisu?

Tahdomme tuoda päättäjien tietoon opiskelijoiden epäoikeudenmukaisen tilanteen: ei ole reilua, että yksi ihmisryhmä pakotetaan elämään köyhyysrajalla lukukaudesta toiseen. Näin ollen sanomme päättäjille: sinä ratkaiset, milloin minä valmistun.

Korkeakoulutus takaa kaikille paremman tulevaisuuden ja siksi siihen on panostettava. Kysymme: Millä keinoin ja kuinka paljon koulutukseen aiotaan panostaa seuraavalla hallituskaudella?

Lisäksi kampanja tuo esiin ilmaston sukupolvikysymyksenä. Ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun on liityttävä nyt. Kampanja haastaa pohtimaan, mitkä ovat ratkaisut ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen.

Meillä on vahva usko tulevaisuuteen, sillä me olemme tekemässä sitä ja me teemme sen yhdessä. Me olemme ratkaisu.

Seuraa vaalikampanjaa Facebookissa ja Twitterissä. #KoulutustaPRKL viralliset nettisivut: https://www.koulutustaprkl.fi/

In English

This spring we will have elections to the Finnish parliament. SAMOK and SYL have united together in order to have the best campaign possible #educationprkl. Read more in English here.

Back To Top