skip to Main Content

LTKY tiedottaa 6.2.2019 / LTKY Newsletter, February 6th, 2019

 1. Tapahtumat
  1. YLE Kioski puheenjohtaja tentin suoralähetys 13.2.
  2. Digikaappaus 2019 Hackathon
 2. LTKY hakee vuosijuhlasihteeriä ja tapahtumakoordinaattoria
 3. Hae LUT:n abitiimiin
 4. Kansainvälisten tuutorien hakuaikaa on jatkettu / Application period for international tutoring has been extended
 5. Rugby Saimaa Sharks practises
 6. European Forum Alpbach -stipendin hakuaika 15.2.-29.3.2019 / European Forum Alpbach Scholarship Application period 15.2.-29.3.2019
 7. Vastaa opetuksen laatuselvityskyselyyn ja voita uusi iPad tai 8 leffalippua! / Answer the quality investigation of teaching and win an iPad or 8 movie tickets!
 8. HPC-Europa3 – funding for international research visits and invitations

*****

YLE Kioski puheenjohtaja tentin suoralähetys 13.2.

Tietoyhteiskunta-akatemia ja Yleisradion Yle Kioski järjestävät puoluejohtajien tekoälypaneelin Porvoossa keskiviikkona 13. helmikuuta kello 17.15 – 18.30. Keskustelu lähetetään suorana Yle Areenassa.

Seuraa Yle Areenan streamia satelliittikatsomossa LUTin StreetCafessa ja osallistu keskusteluun twitterissä. Paneeli käsittelee tekoälyä neljästä näkökulmasta: etiikka, työ, media ja ilmastonmuutos.

In English

Viewing of the chairman debate 13.2. 17:15 at Street cafe. Topics of the debate are ethics, work, media and climate change. The event is held in Finnish.

Digikaappaus 2019 Hackathon

Haluatko haastaa itsesi? Nyt Sinulla on loistava mahdollisuus ansaita rahaa ja saada oppeja! Pääset myös osallistumaan ilmaiseksi huippuluokan tapahtumaan, jossa voit verkostoitua moninaisten yritysten sekä yrittäjien kanssa, sekä opit tulevaisuuden toimintamalleista jo tänään.

Digikaappaus tulee taas, ja osana sitä viikon mittainen Hackathon-innovointi. Hackathon-innovoinnissa saat tunnetulta yritykseltä mielenkiintoisen tehtävänannon, jota pääset yhdessä ryhmän kanssa toteuttamaan. Hacki alkaa 14.3 ja tulokset esitetään 22.3. Digikaappaus-tapahtumassa. Voittajajoukkueelle on luvassa rahapalkinto. Lisäksi LUT selvittää mahdollisuutta esimerkiksi diplomityön tekemisestä Hack-yrityksen kanssa.

Sinun panoksesi:
-Panostus ajallisesti hackin vaatimaan lopputulokseen pääsemiseen (n. 25h työtä → 30/40h)
-Olet valmis toimimaan ryhmässä, joka koostuu eri alojen opiskelijoista
-Täytät oman ruutusi ryhmässä parhaan kykysi mukaan
-Olet paikalla hackin aikatauluun merkityissä yhteisissä tapaamisissa
-Tahdot omalla toiminnallasi tuottaa toimeksiantajalle mahdollisimman hyvän lopputuloksen

Ilmoittautuminen alkaa pian, josta lisätietoa luvassa kiinnostuneille. Ilmoitathan kiinnostuksesi sähköpostilla osoitteeseen: digikaappaus@gmail.com 28.2 mennessä.

Digikaappauksen nettisivut: www.digikaappaus.fi

In English

Hackathon-innovation event from 14.3.-22.3.2019. More info from digikaappaus@gmail.com. The event is held in Finnish.

LTKY hakee vuosijuhlasihteeriä ja tapahtumakoordinaattoria

LTKY täyttää tänä vuonna 50. vuotta ja juhlavuosi huipentuu huikeaan vuosijuhlaan Holiday Club Saimaalla lauantaina 19.10. Etsimme nyt yhtä tai kahta vuosijuhlasihteeriä tekemään tuosta juhlasta totta! Tehtävästä maksetaan 2000 euron projektikorvaus, joka työparin tapauksessa jaetaan parin kesken. Vuosijuhlasihteeri on juhlien käytännön toteutuksen lisäksi vastuussa myös vuosijuhlien taloudesta, mutta yksin tätä ei tarvitse tehdä, vaan LTKY:n markkinointisektori auttaa sponsorien hankkimisessa. Lisäksi juhlissa ja juhlaviikolla apuna on LTKY:n juhlavuosikoordinaattori ja koko 50v-juhlavuosityöryhmä.

Lisätietoa ja hakuohjeet

LTKY etsii tapahtumakoordinaattoria määräaikaiseen työsuhteeseen. Tapahtumakoordinaattorin tehtävä on toimia linkkinä Skinnarilan opiskelijärjestöjen ja Lappeenrannan kaupungin välillä, sekä järjestää LTKY:n omia tapahtumia yhdessä LTKY:n muiden toimijoiden kanssa. Tehtäväsi on tuntea vastinparisi kaupungilla ja osata auttaa järjestöjä esimerkiksi viranomaisilmoitusten tekemisessä. Tapahtumakoordinaattori tuottaa myös LTKY:n omia tapahtumia, kuten jäärieha, vanhempainpäivä, Jet Lag Off -tapahtuma ja Saimaa-ilmiö. Vuosijuhlan tuottaminen ei kuulu tehtävään.

Lisätietoa ja hakuohjeet

In English

The student union is looking for an events coordinator and annual celebration planner. Fluent Finnish is required.

Hae LUT:n abitiimiin

Abitiimi on LUTin opiskelijoista koostuva markkinointitiimi, joka kiertää lukioissa ympäri Suomen kertomassa, miksi juuri meille kannattaa hakea opiskelemaan.

Tiimi toimii osana yliopiston viestintää ja on merkittävässä roolissa hakijamarkkinoinnissa. Kuka tahansa LUTin opiskelija voi hakea tiimin jäseneksi.

Lisätiedot: https://www.lut.fi/haeabitiimiin

In English

LUT is seeking new members for Abitiimi. Fluent Finnish is required. For more info (in Finnish) click here.

Kansainvälisten tuutorien hakuaikaa on jatkettu

Olemme vielä etsimässä lisää kansainvälisiä tuutoreita ensi syksylle, joten jos olet kiinnostunut lähtemään mukaan, täytä hakemus täällä: https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin1679344&SID=b5cdd532-ff2e-425b-a285-455f5f5977b9&dy=1271872714

Tässä muutamia syitä, miksi hakeminen tuutoriksi kannattaa:

 • Saat kokemusta ryhmänohjauksesta
 • Tutustut uusiin opiskelijoihin
 • Laajennat tuttavaverkostoasi uusien tuutorikaverien myötä
 • Rahallinen palkkio (kv-tuutoroinnista 50 € per tuutori + 43 € per opiskelija ryhmässä)
 • 3 opintopistettä, kun tuutoroi ensimmäistä kertaa ja käy koulutuksen
 • Todistus tuutoroinnista

Erityisesti kv-tuutorointi:

 • Saat vaihtoedun vaihtoon hakiessa
 • Helppo ja kiva tapa harjoitella kieliä (ei ainoastaan englantia)
 • Jos suunnittelet vaihtoa, voit päästä kuulemaan mahdollisen vaihtokohteen opiskelijan kokemuksia paikasta
 • Jos olet ollut jo vaihdossa, saatat päästä tapaamaan opiskelijoita sinun vaihtokohteestasi

Täytä hakemus sunnuntaihin 10. helmikuuta mennessä!

Lisätietoja: https://uni.lut.fi/opintojen-ohjaus10, tuutorointisihteeri@lut.fi, tanja.karppinen@lut.fi

Application period for international tutoring has been extended

We are still looking for more international tutors for next fall, so if you would like to became a tutor fill out the application here: https://www.webropolsurveys.com/Answer/SurveyParticipation.aspx?SDID=Fin1679344&SID=b5cdd532-ff2e-425b-a285-455f5f5977b9&dy=1271872714

Here are some reasons why to apply:

 • Good experience of leading a group
 • Get to know new students from the beginning
 • New friends and new networks
 • Financial reward (tutoring payment 50 € per tutor + 43 € per student in the group)
 • Credits 3 ECTS (when tutoring for the first time and completing the course)
 • Certificate of tutoring job

Especially international tutoring:

 • If you are applying for student exchange; you will get a bonus from being an international tutor
 • A good way to practice language skills (not only English)
 • If you are planning to go abroad for student exchange; students from the school/country you are interested in are the best experts

If you have been abroad as an exchange student; there might be students coming from the same school/country

Fill in the application by Sunday 10th of February.

For further information: https://uni.lut.fi/en/web/lut.fi-eng/study-guidance7, tuutorointisihteeri@lut.fi, tanja.karppinen@lut.fi

Rugby Saimaa Sharks practises

Saimaa Sharks practises on Visma Areena (Kaartinkatu 3) on mondays at 21:00. More info https://saimaarugby.wixsite.com/sharks.

European Forum Alpbach -stipendin hakuaika 15.2.-29.3.2019

European Forum Alpbach (EFA) on 1945 perustettu monialainen tieteen, politiikan, talouden ja kulttuurin kohtauspaikka Itävallan Alpeilla. Ohjelmassa käsitellään globaaleja haasteita kuten ilmastonmuutos ja pakolaisuus sekä ilmiöitä kuten populismi ja demokratia sekä teknologian kehitys. Alpbachin idylliseen alppikylään kokontuu 14.8.–30.8.2019 yli 900 alansa huippua edustavaa puhujaa ja 5000 osallistujaa keskustelemaan, kuuntelemaan ja jakamaan näkemyksiä sekä kokemaan taidetta ja vaelluksia.

Stipendi kattaa osallistumismaksun, majoituksen ja pienen taskurahan. Suomesta KAUTE-säätiö ja Suomen Kulttuurirahasto kustantavat stipendit 4 alle 30-vuotiaalle. Stipendi jaetaan vuosittain 700:lle nuorelle ympäri maailman. Hae täältä!

Mitä? Maailmankuvan laajentuminen 2,5 viikossa
Missä? Alpeilla, Alpbach
Milloin? 14.8.-30.8.2019
Mitä maksaa? Matkakulut

Lisätietoja:
https://forumalpbach.fi/
Oliver Heinonen, p. +358 504668672, www.linkedin.com/in/oliver-heinonen
Annina Lattu, p. +358 503454173, fi.linkedin.com/in/anninalattu

European Forum Alpbach Scholarship Application period 15.2.-29.3.2019

European Forum Alpbach (EFA) is an interdisciplinary platform for science, politics, business and culture. Established in 1945, the annual European Forum Alpbach and our events throughout the year address the relevant socio-political questions of our time. More than 5000 participants and 900 speakers gather to the idyllic village of Alpbach each year to discuss, listen, and share ideas, not forgetting experiencing art and hiking.

The scholarship covers the participation fee, lodging, and a small pocket money. The KAUTE foundation and the Finnish Cultural Foundation cover the scholarships for 4 under 30-year-olds from Finland. The scholarships are granted to more than 700 annually. Apply here!

What? Widening of your world view in 2,5 weeks
Where? In the Alps, at Alpbach
When? 14.8.-30.8.2019
Price? Travel expenses

Additional information:
https://forumalpbach.fi/en/
Oliver Heinonen, p. +358 504668672, www.linkedin.com/in/oliver-heinonen
Annina Lattu, p. +358 503454173, fi.linkedin.com/in/anninalattu

Vastaa opetuksen laatuselvityskyselyyn ja voita uusi iPad tai 8 leffalippua!

OLS kysely on taas täällä!

Opetuksen laatuselvityksellä on tarkoitus tutkia käytettyjä opetusmetodeja ja niiden toimivuutta, opetuksen kuormittavuutta ja muita opintojen etenemiseen vaikuttavia tekijöitä. Kyselyyn vastaaminen auttaa meitä muuttamaan opiskelua parempaan suuntaan. Kysely tehdään yhteistyössä LTKY:n ja yliopiston kanssa. Kyselyn sulkeutumisen jälkeen tuloksia käydään läpi yliopiston hallinnon ja YTHS:n kanssa.

Kyselyyn vastaamiseen menee vain muutama minuutti ja siitä voi voittaa uuden ipadin, jos jätätte yhteystietonne kyselyn lopuksi. Kysely on anonyymi ja arvontaan annettuja yhteystietoja ei voi yhdistää annettuihin vastauksiin. Annettuja yhteystietoja ei käytetä mihinkään muuhun kuin palkintojen arvontaan.

Vastaa 27.2.2019 mennessä ja kaikkien yhteystietonsa antaneiden kesken arvotaan ipad ja kaksi 8 leffalipun settiä. Vastaa kyselyyn mieluiten tietokoneella tai padillä, Webropolin mobiiliversio ei toimi tarkoitetulla tavalla.

Kiitoksia vastauksista ja onnea arvontaan!

Linkki kyselyyn: https://link.webropolsurveys.com/S/DC9FA629B25A36FA

Answer the quality investigation of teaching and win an iPad or 8 movie tickets!

Quality investigation of teaching is here again!

The purpose of the inquiry is to investigate used teaching methods, workload of our studies and other factors affecting to your studies. Answering to this study helps us to change studying conditions for the better. The inquiry is done in co-operation with LTKY and the university. The results are reviewed with the administration of LUT and with Lappeenranta branch of Finnish student health service.

It only takes couple minutes to answer to this inquiry and you can win a new ipad, if you leave your contact information at the end. Inquiry is anonymous and given contact information cannot be associated with given answers.

Answer before 27.2.2019 and you can participate to a raffle where an ipad and two sets of  8 movie tickets are given to the winners. Please use a computer or a pad to answer, since the mobile version of Webropol doesn’t work as intended.

Thank you for answering and good luck in the raffle!

Link to the inquiry: https://link.webropolsurveys.com/S/35888B6399B2DFD1

HPC-Europa3 – funding for international research visits and invitations

HPC-Europa3 (HPCE3) funds 3-13 week research visits to nine European countries (in green, see map) promoting the use of High Performance Computing (HPC) and international research collaboration. HPCE3 covers reasonable travel and accommodation costs, provides a small daily allowance for the visitor, and computational resources from the local HPC center in the country of visit. HPCE3 continues until April 2021.

During the first 18 months of the programme 204 visits out of 266 applications have been funded, resulting in an encouraging 77% acceptance rate. The application process is lightweight for both the visitor and for the host. 100% of the visitors have been either satisfied or very satisfied overall with the visit. A summary of the first 18 months can be found here: https://www.csc.fi/web/atcsc/-/hpc-europa3-travel-learn-compute-and-collaborate

The program is an excellent opportunity to build or strengthen international collaboration or e.g. probe a potential site for PhD work. A few visits have already resulted in long term research positions at the host institutes. Visitors can be from all levels from master students to professors and be affiliated to an academic or research institute or an SME in any EU country or affiliated member state, but limited resources are available also for researchers from other countries. Hosts are typically research groups and can similarly be from either academia or industry, as long as the research results can be published. If your group wants to receive visitors, you can sign up as a host in the on-line portal. In that case, CSC will provide the computational resources and usage support.

The proposed research needs to use computing resources, but in addition to running production jobs the work can also consist of consultation, code development or porting, benchmarking, data analysis or establishing an academic link. Examples of successful projects can be browsed at the ”project directory”: https://b2drop.eudat.eu/s/Hm9nfZtJSAzesoo To summarize, a successful research project requires the use of computational resources and benefits from the collaborators being at the same site.

The next deadline for applications is 21st February (the visit should start between April-August 2019) but there will be four application deadlines every year until early 2021. More information,  a list of roughly 1000 hosts accepting visitors, and link to online application form are here: https://research.csc.fi/hpc-europa3

If you have any questions, please contact us at hpc-europa@csc.fi

Back To Top