skip to Main Content

LTKY hakee LUT:n yliopistokollegioon ja LUT:n Schoolien akateemisiinn neuvostoihin opiskelijaedustajia ja heidän varajäseniään seuraavalle kaksivuotiselle toimikaudelle 1.1.2019-31.12.2020.

”Mitä kollegio ja akateeminen neuvosto oikein tekee? Mitä kaikkea oikein tästä saan?”

Yliopistokollegio mm. päättää hallituksen jäsenten lukumäärästä ja heidän toimikausiensa pituudesta, valitsee yliopiston sisäiset edustajat hallitukseen ja valitsee yliopiston tilintarkastajat. Yliopistokollegiossa on 4 varsinaista jäsentä, joille jokaiselle on oma varajäsen.

Akateeminen neuvosto mm. päättää akateemisen yksikön opetussuunnitelmista, tekee esitykset yksikön virkojen täytöstä ja myöntää väittelyluvat. Akateeminen neuvosto kokoontuu noin kerran kuukaudessa, joten aikaa kuluu kokouksiin valmistautuminen mukaan luettuna kuukaudesta riippuen noin 10-20 tuntia. Akateemisissa neuvoistoissa on 3 jäsentä, joille jokaiselle on oma varajäsen.

Kokouksista on luvassa kokouspalkkio, joka on 100 euroa per kokous kollegiossa ja 50 euroa per kokous akateemisissa neuvoistoissa, sekä arvokasta kokemusta esimerkiksi kokouskäyttäytymisestä ja neuvottelemisesta. Hallopedina oppii myös arvokkaita taitoja päätöksenteosta.

”Voinko minä hakea?”

Kollegioon voivat hakea ylioppilaskunnan jäsenet, jotka eivät ole yli 20 h/viikko käsittävässä työsuhteessa yliopistoon. Kelpoisia akateemisen neuvoston opiskelijajäseneksi ovat kyseisen schoolin opiskelijat, jotka eivät ole yli 20 h/viikko käsittävässä työsuhteessa yliopistoon.

”Kiinnostuin. Mitä minun pitää tehdä?”

Hakeminen tehtävään tapahtuu täyttämällä lomake halloped.fi-sivustolla ennen hakuajan päättymistä 26.11.

”Kuka päättää ja koska?”

Päätöksen hallinnon opiskelijaedustajan valinnasta tekee edustajisto kokouksessaan 27.11.2018 klo 17, johon hakijat ovat enemmän kuin tervetulleita esittelemään itsensä. Kokous on tilassa 4304+4305.

Hakeminen kannattaa aina!

Lisätietoja hallinnon opiskelijaedustajan paikasta saa halutessaan ylioppilaskunnan hallituksen varapuheenjohtajalta Pia Etelävuorelta (opo@ltky.fi, 0405819828)

Back To Top