skip to Main Content

Teekkarihymnin sanoituskilpailu ja PunaMustan päivitys

Rakas ylioppilaskuntamme täyttää 50 vuotta! On siis mitä parhain aika laittaa myös Teekkarihymni uuteen uskoon ja päivittää laulukirjamme PunaMusta.

Teekkarihymniä ei ole tarkoitus sanoittaa kokonaan uudelleen, vaan kappaleen ensimmäinen säe (Yö kuin sielu teekkarin on pimiä) päivitetään. Tekniikan Akateemisten Teekkarivaliokunta ohjeisti 2015 teekkarihymnin sanojen rasistisuudesta ja ehdotti n-sanan korvaajaksi sanaa teekkari.
Jotta muutos tuntuisi luontevammalta, esimerkiksi Oulussa kyseinen kohta laulusta menee näin :”Yö kuin kaamos pohjoisen on pimiä”, ylioppilaskunnan 50. vuotinen taival onkin hyvä syy tehdä muutos.

 

Kilpailu Teekkarihymnin uudesta sanoituksesta on auki 18.11.2018 asti. Osallistu kilpailuun tämän linkin kautta.

Saman kyselyn kautta voit myös ehdottaa päivityksiä PunaMustaan.

Voittajalle on luvassa maineen ja kunnian lisäksi nimi ikuisiksi ajoiksi punamustaan, sekä kutsu ylioppilaskunnan 50. vuosijuhlille.

Sanoituskilpailun säännöt

Koko laulua ei ole tarkoitus sanoittaa uudelleen, vaan kappaleen ensimmäinen säe (Yö kuin sielu teekkarin on pimiä) päivitetään. Tekniikan Akateemisten Teekkarivaliokunta ohjeisti 2015 teekkarihymnin sanojen rasistisuudesta ja ehdotti n-sanan korvaajaksi sanaa teekkari.

Järjestäjä
Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston Ylioppilaskunta
Ylioppilastalo, Laserkatu 10, 53850, Lappeenranta
+358 452 612 670

Osallistumiskelpoisuus
Kaikki voivat osallistua kilpailuun, mutta vain LTKYn jäsenet, jotka eivät ole ylioppilaskunnan työntekijöitä tai hallituksessa, voivat voittaa palkintoja.

Tuomaristo
Kilpailuajan päätyttyä kulttuurivaliokunnan nimeämä tuomaristo päättää voittajasanoituksen, jota tullaan esittämään LTKY:n edustajistolle. Edustajisto hyväksyy uudet sanat viralliseksi Teekkarihymnin sanoitukseksi käytettäväksi PunaMustassa.

Kilpailuaika
Kilpailu on avoinna 17.10.2018 – 18.11.2018

Palkinnot
Sanoituskilpailun voittaja saa lipun LTKY:n 50. vuosijuhlille sekä nimensä PunaMustaan Teekkarihymnin uudelleensanoittajana.

Sanoittaja luovuttaa kaikki oikeudet käyttää uusia Teekkarihymnin sanoja Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunnalle.

Henkilötietojen käyttö
Kilpailuun osallistuvien tietoja käytetään ainoastaan palkintojen jakoon. Voittajaan ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä ja kaikki henkilötiedot tuhotaan uuden sanoituksen julkistamisen jälkeen.

Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi tai vaihtaa muuhun tavaraan.

Nämä säännöt ja järjestäjien niiden perusteella tekemät päätökset sitovat kaikkia osallistujia. Osallistumalla tähän kilpailuun sitoudut noudattamaan näitä sääntöjä. Sääntöjen soveltamiseen ja tulkintaan liittyvät mahdolliset epäselvyydet ratkaisee järjestäjä. Kilpailun järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sääntömuutoksiin.

Lisätietoja,
Otto Salminen
kulttuuri@ltky.fi

Back To Top