skip to Main Content

Skinnarilan Henki ja Teekkarihymni

Skinnarilan Henkeen kuuluu, että kaikki opiskelijat kokevat itsensä tervetulleiksi opiskelijayhteisöön, mutta tämä ei valitettavasti ole toteutunut kaikkien kohdalla.

Teekkarikulttuuriin on jo pitkään kuulunut keskiyöllä ilmoille kajahtava Teekkarihymni, LTKY on jo muutaman vuoden ajan suositellut käytettäväksi Teekkarivaliokunnan sanoja. Teekkarihymnin  vanhat ja Skinnarilan Hengen vastaiset sanat ovat kuitenkin jääneet kummittelemaan kampuksellemme.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta on päättänyt 6.9.2018 järjestetyssä edustajiston kokouksessa käynnistää lähiaikoina Teekkarihymnin sanoituksesta sanoituskilpailun. LTKY haluaa uusilla sanoilla samalla kunnioittaa lappeen Rantalaista teekkarikulttuuria ja juhlistaa Teekkarihymnin 50 vuotista historiaa Lappeenrannassa. LTKY kehottaa kaikkia toimimaan Skinnarilan Hengen mukaisesti ja uusien sanoitusten julkaisuun asti käyttämään Lappeenrannassa Teekkarivaliokunnan suosittamaa sanoitusta:

Yö kuin sielu teekkarin on pimiä,
Takajoukko nukkuu wain, nukkuu wain.
Tarhapöllön ääni kimiä
kuuluu pappilasta päin, kuuluu päin.
Ja taas ja siis, ja yks’, kaks’, kolme, neljä, viis’.

LTKY jakaa toimistollaan tarroja punamustan vanhan sanoituksen korjaamiseksi.

LTKY on toiminnassaan sitoutunut suojelemaan ja puolustamaan kaikkia jäseniään ikään, kansalaisuuteen ja sukupuoleen katsomatta, sekä noudattamaan Suomen lainsäädäntöä.

Back To Top