skip to Main Content

LTKY kommentoi mahdollista päiväkodin perustamista kampusalueelle

Ylen eilen 6.3. julkaisema artikkeli päiväkodin perustamisesta Skinnarilan kampukselle on herättänyt paljon keskustelua.

Kyseessä on SYK:n (Suomen yliopistokiinteistöt) suunnitelma, jonka media on yllättäen saattanut sekä yliopiston että LTKY:n tietoon. Suunnitelman mukaan päiväkoti avautuisi aikaisintaan keväällä 2019.

LTKY:n edustajat kävivät neuvottelemassa LUT:n rehtorin Juha-Matti Saksan kanssa tilanteesta. Vaadimme, että opiskelijat otetaan aktiivisesti mukaan päiväkodin ja laajemmin kampuksen kehittymisen suunnitteluun. Ongelmakohdat on ratkaistava ennen varsinaista toteutusta. Sovimme, että LTKY pääsee mukaan neuvotteluihin tilanteen kehittyessä. Päiväkodin sijainnin sekä muiden puitteiden tulee olla sellaisia, ettei opiskelijoiden arki häiriinny.  Painotamme, että jo suunnitteluvaiheessa tulee minimoida meluhaitat ja huolehtia opiskelurauhan säilymisestä.

Päiväkoti kampuksella on osa vuoden 2012 kampusvisiota, jota myös opiskelijat ovat olleet mukana muotoilemassa. Idea päiväkodista on saatu alun perin jo 1990-luvulla. Suunnitelmissa on uusi kampusvisio, jonka tekemisessä ovat mukana muun muassa opiskelijat, yliopiston ja ammattikorkeakoulun henkilökunta sekä LOAS. Uusittavana olevasta kampusvisiosta kertoo Alivessa lisää Juhis.

Lisätietoa:

Teemu Sikanen
Hallituksen puheenjohtaja, LTKY
pj@ltky.fi
0442938811

Antti ilmavirta
Pääsihteeri, LTKY
paasihteeri@ltky.fi
044 293 8818

Back To Top