skip to Main Content

Vaalien tulos julkaistu

Vaalien tulos julkaistu

Ensimmäistä kertaa sähköisesti toteutetut edustajistovaalit päättyivät keskiviikkona 8.11. ja tulokset on julkaistu keskiviikkoiltana ylioppilaskunnan vaalisivustolla. Edustajistovaaleissa 2017 ennakkoon äänesti 12,0 % ja lopulliseksi äänestysprosentiksi jäi 24,2 %. Äänestysprosentti laski hieman edellisvuodesta, kun vuonna 2015 äänestysprosentti oli 26,4 %.

Edustajistoon valitaan joka toinen vuosi 27 edaattoria kaksivuotiselle kaudelle. Vuoden 2017 vaaleissa suurimmaksi vaaliliitoksi nousi NEON kymmenellä (10) paikallaan. Edellisten vaalien suurin vaaliliitto SLUT-E sai edustajistoon yhdeksän (9) paikkaa. Loput paikat edustajistossa menivät SIUN:lle kuudella (6) paikalla ja KTOKK:lle kahdella (2) paikalla. Edustajiston tekemän sääntöuudistuksen vuoksi varajäseniksi valittiin loput ehdolla olleet 30 ehdokasta, koska kaikki saivat vaaleissa vähintään 2 ääntä.

Vuonna 2017 eniten ääniä saaneet opiskelijat tulivat NEON:in listoilta. Lotta Hietanen (NEON) sai vuoden 2017 vaaleissa 63 ääntä, Lari Jyrhämä (NEON) 61 ääntä ja Olli Kousa (SIUN) 37 ääntä.

Vaalien viralliset tulokset löytyvät täältä

Uusi edustajisto järjestäytyy ja aloittaa toimintansa jo tämän vuoden lopulla, kun edellinen edustajisto päättää kautensa.

 

Back To Top