skip to Main Content

LTKY:n tiedote vko 44

-LTKY:n hallitushaku vuodelle 2015

Tutustu Etelä-Karjalan Osuuskaupan myöntämiin opiskelijaetuihin!

Tutustu Etelä-Karjalan Osuuskaupan myöntämiin opiskelijaetuihin!

-LTKY hakee markkinointisihteeriä

-LTKY hakee hallinnon opiskelijaedustajia

-Toimiminen LTKY:n hallituksessa – info 12.11. ja 18.11.

-Parrun Sporttisitsit 5.11.

-Resonanssin syyskonsertti 13.11.

-Rentoa illanviettoa ja seurapelejä by Aalto Beer Pong 13.11.

-YTHS:n ”I love arki” -sivusto

-Ericssonin innovaatiokilpailu

-Kehittyvä paikallisliikenne -kuntalaiskysely

-Kysely EU:n tulevaisuudennäkymistä

-Kandikysely yrittäjyydestä


LTKY:n hallitushaku vuodelle 2015

Haku ylioppilaskunnan hallitukseen vuodelle 2015 on alkanut. Haku huipentuu edustajiston kokoukseen 3.12.2014, jossa valitaan uusi hallitus. Nyt sinulla on oiva tilaisuus tarttua haasteeseen. Tätä päätöstä et tule katumaan. Tarkemmat ohjeet löydät alta.

Hakijoiden tai sellaisiksi aikovien kysymyksiin vastataan istuvan hallituksen toimesta kahdessa hallitushakuinfossa seuraavina päivinä:

12.11. kello 16.00 LTKY:n toimistolla
18.11. kello 16.00 LTKY:n toimistolla

Ylioppilaskunnan edustajisto ottaa vastaan ”tyrkkyfakseja” puheenjohtajaehdokkailta päätöksenteon tueksi kokoukseen. Hakemuksen voi lähettää yksittäiselle edaattorille tai mielummin edustajiston sähköpostiosoitteeseen edustajisto@ltky.fi. Hallitustoiminnasta kiinnostuneet voivat ilmiantaa itsensä ylioppilaskunnan pääsihteerille paasihteeri@ltky.fi. 23.11.2014 mennessä itsensä ilmiantaneiden puheenjohtajaehdokkaiden nimet julkistetaan LTKY:n nettisivulla ja heille annetaan pääsihteerille ilmoittautuneiden hallitustoiminnasta kiinnostuneiden nimet.

Lisätietoja hausta antaa ylioppilaskunnan pääsihteeri Emma Lonka (paasihteeri@ltky.fi, +358 44 293 8818) sekä ylioppilaskunnan puheenjohtaja Jaakko Leino (epj@ltky.fi)

 

LTKY:n hallitushaku pähkinänkuoressa:

Sääntöjen mukaan hallitukseen kuuluu 5—7 jäsentä, mukaan lukien puheenjohtaja.

Kuka tahansa ylioppilaskunnan jäsen on kelvollinen hakemaan hallitukseen.

 

Kuinka kaikki tapahtuu?

1. Hallituksen puheenjohtajuudesta kiinnostuneet ilmiantavat itsensä, jotta heidän yhteystietonsa saadaan ylioppilaskunnan nettisivuille.

2. Hallitustoiminnasta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä puheenjohtajuudesta kiinnostuneisiin henkilöihin.

2.1 On myös hyvin todennäköistä että puheenjohtajuudesta kiinnostuneet ovat itse kyselleet omasta mielestään soveltuvilta ihmisiltä kiinnostusta toimia hallituksessa.

2.2 Hallitustoiminnasta kiinnostuneiden kannattaa ilmoittaa minkä sektorin toiminnasta he ovat kiinnostuneita. Sektorit valitaan vuosittain, mutta todennäköisesti niihin kuuluu: Opintoasiat, korkeakoulupolitiikka, sosiaalipolitiikka, yrityssuhteet, kansainväliset asiat ja kulttuuri.”

3. Puheenjohtajaehdokkaille järjestetään paneeli myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, jossa opiskelijat voivat kysellä ja tentata heitä.

3.1. Tässä tilaisuudessa myös hallitustoiminnasta kiinnostuneita voidaan tentata.

4. Edustajiston 3.12.2014 kokoontuva kokous valitsee hallituksen.

4.1. Edustajisto valitsee puheenjohtajaehdokkaista niin kutsutun hallituksen muodostajan.

4.2. Hallituksen muodostaja esittää hallituskokoonpanoa.

4.2.1. Edustajisto keskustelee keskenään ja tenttaa hallituskokoonpanossa esiintyviä ihmisiä.

4.2.2. Hallituksen muodostaja voi muuttaa esitystään hallituskokoonpanosta edustajiston keskustelun pohjalta.

4.3. Hallituksen muodostajan lopullinen ehdotus joko hyväksytään tai hylätään

4.3.1. Mikäli lopullinen ehdotus hylätään, tällöin käydään uusi hallituksen muodostajan vaali ja jatketaan kohdasta 4.2. eteenpäin.

4.3.2. Mikäli lopullinen ehdotus hyväksytään, tällöin hallituksen muodostaja tulee valituksi hallituksen puheenjohtajaksi ja esitetyn hallituskokoonpanon jäsenet tulevat valituksi hallituksen jäseniksi.


LTKY hakee markkinointisihteeriä

LTKY hakee markkinointisihteeriä toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Markkinointisihteerin tehtäviin kuuluu ylioppilaskunnan julkaisujen ja tapahtumien mainosmyynti sekä yritysyhteistyön kehittäminen. Työ on hyvin itsenäistä ja palkkaus provisioluonteinen, joten työ soveltuukin loistavasti opintojen ohessa tehtäväksi. Kovalla myyntityöllä markkinointisihteerin työstä ansaitsee mainiot lisätulot opintotuen päälle opintojen etenemistä häiritsemättä.

Hakijalta odotamme kiinnostusta myyntityöhön ja yrityssuhteisiin. Kokemus edellä mainituista katsotaan eduksi. Hakemukset tulee lähettää 9.11.2014 mennessä osoitteeseen paasihteeri@ltky.fi tai LTKY:n toimistolle.

Lisätietoja työstä ja tehtävistä antavat Santeri Kiljunen (markkinointisihteeri@ltky.fi, 044 293 8824) ja Emma Lonka (paasihteeri@ltky.fi, 044 293 8818).


LTKY hakee hallinnon opiskelijaedustajia

Hakeminen tehtäviin tapahtuu noutamalla ylioppilaskunnan toimistosta suostumusilmoituslomake ja palauttamalla se samaan paikkaan 30.10.2014 klo 15.00 mennessä. Tai vaihtoehtoisesti tulostamalla ja täyttämällä pdf-lomakkeen LTKY:n nettisivujen kautta, skannaamalla täytetyn lomakkeen ja lähettämällä sen vaalivaliokunnan sähköpostilistalle osoitteeseen vaalivaliokunta@ltky.fi 30.10.2014 klo: 15.00 mennessä.

Päätöksen valinnoista tekee edustajisto kokouksessaan 4.11.2014. Kaikki hallinnon opiskelijaedustajan paikkaa hakeneet ovat tervetulleita edustajiston kokoukseen esittelemään itsensä! Kokous alkaa klo:17.00 salissa 1381.

 

LOAS:n valtuuskuntaan (0+3)

Kausi: valinnasta-31.12.2015

Haettavana on kolme varaopiskelijaedustajan paikkaa. Valtuuskunta on LOAS:n ylin päättävä elin, joka mm. hyväksyy säätiön talousarvion, toimintasuunnitelman- ja kertomuksen, sekä tilinpäätöksen.

Kelpoisia tehtävään ovat ylioppilaskunnan jäsenet.

Hakulomake: suostumus_LOAS_valtuuskuntaloka2015

 

LOAS:n valtuuskuntaan (1+5)

Kausi: 1.1.2015 – 31.12.2016

Haettavana on yksi (1) varsinaisen ja viisi (5) varaopiskelijaedustajan paikkaa. Valtuuskunta on LOAS:n ylin päättävä elin, joka mm. hyväksyy säätiön talousarvion, toimintasuunnitelman- ja kertomuksen, sekä tilinpäätöksen.

Kelpoisia tehtävään ovat ylioppilaskunnan jäsenet.

Hakulomake: suostumus_LOAS_valtuuskuntaloka2015-2016

 

Tuotantotaloudellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvostoon (0+1)

Kausi: Valinnasta-31.12.2014

Haettavana on yksi  varaopiskelijajäsenen paikka. Tiedekuntaneuvosto mm. päättää tiedekunnan opetussuunnitelmista, tekee esitykset tiedekunnan virkojen täytöstä ja arvostelee opinnäytteet.

Kelpoisia tehtävään ovat tuotantotaloudellisen tiedekunnan opiskelijat, jotka eivät ole yli 20 h/viikko käsittävässä työsuhteessa yliopistoon.

Hakulomake: suostumus_tuotantal.tdk_loka2014

 

Lisätietoja tehtävistä ja hakumenettelystä:

Emma Lonka, paasihteeri@ltky.fi, 044-2938818


Toimiminen LTKY:n hallituksessa – info 12.11. ja 18.11.

Joko tiedät ensi vuoden suunnitelmasi? Kiinnostaisiko viettää elämäsi paras vuosi LTKY:n hallituksessa? Jos edes epäröit, saavu ihmeessä LTKY:n toimistolle keskiviikkona 12.11. tai tiistaina 18.11. kello 16.00 kuulemaan lisää hallitushommista. LTKY:n nykyinen istuva hallitus kertoo kokemuksiaan ja tunnelmiaan vuodesta sekä vastaa kysymyksiisi. Uskalla ottaa askel, jota et kadu!


Parrun Sporttisitsit 5.11.

Tauko venähti melko pitkäksi, mutta nyt ne tulevat jälleen!

Olit sitten oman elämäsi Matti Nykänen, prima ballerina tai maailman vahvin penkkiurheilija, nämä sitsit ovat sinua varten!

Keskiviikkona 5.11. kellari täyttyy suuren urheilujuhlan tunnusta, kun Parru ry päräyttää sporttisitsit vuosien tauon jälkeen käyntiin.

Teekkari- ja kylteriperinteiden yhdistyessä, ei voi olla varmaa raikuuko loppuillasta ”We are the champions” ja onnistuuko telemarkki, mutta näitä bileitä ei kannata missata!

Lipunmyynti tapahtuu keskiviikkona 29.10. klo: 11-13 kolmosaulassa. Lipun hinta 15€, sisältää ruuan, kolme mietoa, kaksi kaatoa ja haalarimerkin.

MITÄ? Parrun legendaariset sporttisitsit
MISSÄ? Kellari
MILLOIN? 5.11. klo: 18:30 (ovet aukeavat klo: 18:00)
DC: Sportti (EI haalareita)


Resonanssin syyskonsertti 13.11.

Resonanssin upea syyskonsertti ”Girls Night Out!” järjestetään 13.11. klo 20 Kolmessa Lyhdyssä! Illan rennossa konsertissa Resonanssin tytöt esittävät sekä suomalaista että englanninkielistä poppia monelta vuosikymmeneltä! Luvassa mm. Abbaa, Popedaa ja Lady Gagaa

Tapahtuma on ilmainen!
FUKSEILLE FUKSIPISTE


Rentoa illanviettoa ja seurapelejä by Aalto Beer Pong 13.11.

Aalto Beer Pong lähtee eeppiselle roadtripilleen tänä vuonna marraskuun toisella viikolla. Lappeenrantaan pysähdymme torstaina 13.11., jolloin meidät löytää Kellarista klo 16 eteenpäin.  Tiedossa on täysimittainen beer pong -turnaus, johon kaikki opiskelijat ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan ja ottamaan mittaa stadilaisista douchebageista&teekkarinörteistä, meitä on moneen
lähtöön. Ilmoittautumiset turnaukseen otamme vastaan paikan päällä, paikkoja on 20 nopeimmalle parille ja turnausmaksu on 5e/pari. Niille, joiden kilpailuvietti ei riitä turnaukseen asti, järjestämme paikan päälle pöytiä, kuppeja (kyllä, niitä aitoja punaisia) ja palloja vapaisiin peleihin siihen asti, kuin tilavarauksemme on voimassa.

Tsekkaa ABP Roadtripin Facebook-tapahtuma tästä linkistä:
https://www.facebook.com/events/1539508352929471/?fref=ts

Mikäli heräsi kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä:
abp-hallitus@list.ayy.fi


YTHS:n ”I love arki” -sivusto

Haluatko oppia hallitseman arkeasi ja ajankäyttöäsi paremmin? Tai haluatko oppia keinoja, joilla ylläpidät hyvinvointiasi?
Jos vastasit kyllä, tutustu YTHS:n uuteen I love arki-verkkosivustoon http://www.yths.fi/i_love_arki, jonne on koottu tiivistetysti tietoa opiskelijalle tärkeistä arjen asioista, kuten tasapainoisesta ravitsemuksesta, hyvästä unesta, stressinhallinnasta ja riittävästä liikunnasta.

I love arjen sisällöt on poimittu Nyyti ry:n Elämäntaitokurssin sisällöistä, ja halutessasi voit samalla ilmoittautua YTHS:ssä järjestettäville Elämäntaitokursseille. Kaikki kurssin käyneet saavat itselleen työkalupakin, jota voi hyödyntää erilaisissa arjen haasteissa.

Huom! Nyyti ry on paraikaa käännättämässä Elämäntaitokurssin sisältöjä ruotsiksi, joten I love arki -sivuston ruotsinkielinen versio ilmestyy, kun Nyytin käännätystyö on valmis.

Lisätiedot www.yths.fi


Ericssonin innovaatiokilpailu

Ericsson järjestää jo kuudetta kertaa kansainvälisen, korkeakouluopiskelijoille suunnatun innovaatiokilpailun. Juuri käynnistyvässä Ericsson Innovation Awards 2015 -kilpailussa teemana on oppimisen tulevaisuus. Kolme parasta tiimiä voittaa rahapalkintoja, ja lisäksi semifinalisteja ja loppukilpailuun päässeitä palkitaan mahdollisuudella saada harjoittelupaikka Ericssonilla.

Uudenlainen oppiminen on osa Ericssonin visiota verkottuneesta yhteiskunnasta. Teknologia muuttaa perustavanlaatuisesti tapaa, jolla järjestämme arkemme, liiketoiminnan ja yhteiskunnan – myös oppimisen ja opetuksen. Miten voimme ulottaa oppimisen kaikkien saataville? Miten teknologia voi edesauttaa elinikäistä oppimista? Mitä uusia työkaluja ja -tapoja verkko-oppimiseen tarvitaan? Miten tuetaan parhaiten koulurakennusten ulkopuolella tapahtuvaa oppimista?

Ericsson Innovation Awards 2015 kannustaa opiskelijoita ideoimaan tuoreita tuotteita, palveluita ja muita ratkaisuja oppimiseen ja opettamiseen.

Kilpailuun osallistutaan 2–4 hengen tiimeissä. Ericsson suosittelee, että tiimeissä olisi mukana sekä tekniikan että kaupallisen alan opiskelijoita, mutta kilpailu on avoin kaikille kolmannen asteen oppilaitoksissa opiskeleville. Tiimit voivat ilmoittautua mukaan 26.11.2014 saakka osoitteessa http://www.ericsson.com/innovationawards. Koko kisa ratkeaa huhtikuussa 2015.

Ericsson Innovation Awards 2015 -kilpailun voittajatiimi palkitaan 25 000 eurolla. Kakkoseksi sijoittunut tiimi saa 10 000 ja kolmonen 5 000 euron palkkion. Lisäksi kaikki semifinalistit ja finalistit saavat mahdollisuuden tulla haastatelluiksi harjoittelupaikkaan Ericssonille.

LISÄTIETOJA

Kilpailun nettisivut: http://www.ericsson.com/innovationawards
Kilpailu Facebookissa: http://www.facebook.com/Ericsson.Innovation.Awards


Kehittyvä paikallisliikenne -kuntalaiskysely

Lappeenrannan paikallisliikenne uudistui 1.5.2014 kun uusi liikennöintisopimus tuli voimaan. Samalla uudistettiin lipputuotteiden hinnoittelua mm. opiskelijoiden toiveiden mukaisesti. Miten uudistustyössä on onnistuttu ja mitä voidaan vielä parantaa? Nyt on jälleen vaikuttamisen paikka.

Vastaamalla 1.12.2014 mennessä Lappeenrannan paikallisliikenteen kyselyyn, opiskelijat voivat antaa palautetta toteutetuista uudistuksista ja vaikuttaa Lappeenrannan paikallisliikenteen edelleen kehittämiseen.

Kysely on tarkoitettu kaikille lappeenrantalaisille riippumatta siitä, käyttävätkö he joukkoliikennettä vai eivät.

Kyselyn linkki on: https://www.webropolsurveys.com/lprliikenne.net

Kyselyyn pääsee lisäksi Lappeenrannan kaupungin kotisivun kautta. Kyselyn vastausaika on 1.11.-1.12.2014.


Kysely EU:n tulevaisuudennäkymistä

Kiinnostaako sinua, mihin suuntaan Eurooppa on menossa? Mitkä ovat ”Erasmus-sukupolven” arvot, suhtautuminen Euroopan Unioniin ja tulevaisuudennäkymät?

Jos olet 18–40-vuotias ja asut EU:n alueella, kerro mielipiteesi #ErasmusGeneration-kyselyssä! Kyselyn täyttäminen kestää kuusi minuuttia.

Täytä kysely osoitteessa: http://www.generationerasmus.com/

ThinkYoung -ajatuspajan Erasmus Generation Surveyn tavoitteena on esitellä Erasmus-sukupolven näkemykset päättäjille ja vaikuttaa siihen, mihin suuntaan Eurooppa menee tulevaisuudessa.

Kyselyn tulokset esitellään joulukuussa uudelle EU-komissiolle, Eurooppa-neuvoston ja Euroopan parlamentin puheenjohtajistolle, mepeille, järjestöille, ajatuspajoille ja medialle ”Europe Decided: Kick-Off for Europe” -konferenssissa.

Kysely sulkeutuu 9.11.2014.


Kandikysely yrittäjyydestä
Hei LUT:in opiskelija! Teen kandidaatintyötä yrittäjyyden motivaatioista. Tarkoituksena on selvittää opiskelijoiden suhtautumista ja motivaatioita yrittäjyyteen. Kyselyyn vastaamiseen menee vain muutama minuutti. Kiitos osallistumisestasi!
Olli Piiroinen
Back To Top